Interior no atén la petició d’Arenys de Munt de canviar de dia la manifestació de Falange

  • El batlle accepta la decisió, però no hi està d'acord · El departament i l'ajuntament hauran d'acordar un dispositiu policíac extraordinari

VilaWeb
Redacció
20.08.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El departament d’Interior no ha accedit a la petició l’Ajuntament d’Arenys de Munt de canviar de dia la manifestació de Falange, prevista per al 13 de setembre, quan també hi ha convocada una consulta popular sobre l’autodeterminació. Interior ha dit a VilaWeb que no hi hauria cap reunió amb el consistori per reconsiderar la decisió, sinó per decidir quin dispositiu policíac extraordinari caldrà que s’estableixi per evitar incidents.Arran de la decisió ‘inamovible’ d’Interior de mantenir el permís per fer la manifestació falangista el dia 13, el batlle, Carles Móra, va dir ahir a VilaWeb: ‘respectem la decisió perquè creiem en el govern i en la llibertat d’expressió, però no hi estem d’acord perquè no costaria pas tant canviar-ho de dia’.

L’argumentari de l’Ajuntament

Degut a la primera queixa que Interior va rebre del consistori la conselleria va decidir que deixaria fer la manifestació però que s’hauria de fer a la plaça Onze de setembre. Aquesta plaça està situada al vell mig del poble i molt a prop del lloc on s’ha de celebrar la consulta sobre l’autodeterminació. Per això, Carles Móra, insisteix que Falange s’hauria de manifestar un altre dia. També lamenta que a dia d’avui encara no hagin mantingut cap conversa telefònica amb la conselleria i només s’hagin pogut comunicar a través del correu i el fax.

La principal raó que dóna l’ajuntament per demanar la prohibició de l’acte és que s’haurien d’evitar moments de tensió i possibles aldarulls, però també es vol evitar que la gent que vulgui anar a votar aquell dia es senti intimidada i canvii el seu comportament a última hora. A més, pels volts de l’Onze de Setembre el poble és un espai lúdic i festiu amb actes variats a tot el municipi. En aquestes activitats i participa molta gent i els comerciants i les fires de carrer prenen un gran protagonisme, per això el batlle creu que ‘podria perjudicar-nos fins i tot econòmicament’.

Caldrà un dispositiu policíac especial

Tot i que Interior encara no ha confirmat quin serà el dispositiu previst per aquest dia, Carles Móra ha explicat que ‘l’Ajuntament d’Arenys de Munt no pot pagar hores extres als quinze policies municipals, perquè com passa a altres poblacions, tenim dificultats fins i tot per pagar els sous mensuals’, per això ha dit que demanaria l’ajuda dels mossos d’esquadra sense especificar quants agents necessitaran ni si hi haurà antiavalots.

Enllaços
Web sobre la consulta sobre l’autodeterminació
VilaWeb: ‘Arenys de Munt consulta sobre la independència de Catalunya
VilaWeb: ‘Hem d’evitar que Arenys de Munt se senti intimidat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any