Notícies

Dimecres  19.08.2009  06:00

Ruta literària: Maria Barbal

Durant el mes d'agost us oferim diverses rutes literàries

Men?ame
 

Maria Barbal va passar la seva infantesa al Pallars, un fet que va marcar algunes de les seves narracions com 'Pedra de tartera' (1985), ambientada a Altron, localitat situada a la vall d’Àssua o Mel i metzines' en la qual apareixen noms del Pallars Sobirà com Olp, poble d’on és originari el protagonista i també Rialp, Sort i Gerri de la Sal. 'La vall d’Àssua i el Batlliu, un paisatge de novel·la' proposa itineraris, que podeu fer pel vostre compte.

> 'Pels camins de 'Pedra de tartera'': És un itinerari per conèixer els indrets més significatius de la novel·la 'Pedra de tartera' i per gaudir de vistes de la vall d’Àssua, el Montsent i el Pallars Sobirà. Aquesta ruta recorre alguns dels indrets on va viure, treballar, caminar, passar bones i males estones la Conxa, protagonista del llibre. Comença a Altron i passa per diverses bordes, Solati, Olp, Sant Josep d'Olp i torna a acabar a Altron. Us podeu descarregar l'itinerari en pdf on hi podreu trobar més informació. Durada: 3 hores i 15 minuts.

> 'Pels camins de 'Mel i metzines'': El recorregut segueix la vida al Pallars del protagonista de 'Mel i metzines', els millors records d’infància al Batlliu, la vida a Rialp, a Sort. El punt de partida és Olp, se segueix fins la Mare de Déu de Montserrat, el camí de la Roca Roia, Rialp, Sort i es torna a Olp. Us podeu descarregar l'itinerari en pdf on hi podreu trobar més informació. Durada: 4 hores i 30 minuts.