Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  06.08.2009  06:00

Barcelonasfera, l'índex de blocs sobre Barcelona

Hi consten els últims apunts de blocs de tota mena que tracten, sobretot, de Barcelona i dels barris que la formen

Men?ame
 

Ebresfera, Osonosfera, Penedesfera, Vallesfera... són unes quantes de les moltes xarxes locals de blocaires que s'han anat obrint a mesura que els blocs s'han fet més populars. Doncs bé, ara n'acaba de sorgir una de nova: és la Barcelonasfera.com. Fins ara la ciutat més gran del país no tenia cap portal d'aquesta mena, però en Daniel Cortijo, autor del bloc d'història AltresBarcelones, s'ha decidit a posar-hi remei i obrir-ne un ad hoc.

La Barcelonasfera és, tan sols, un directori de blocs que tracten, sobretot de Barcelona. És igual que siguin blocs d'experiències quotidianes, de fotografia, d'història o de periodisme; l'únic requisit per formar-ne part és que tractin de Barcelona o d'algun dels barris que la formen. Si es compleix, qualsevol s'hi pot adherir i cada vegada que publiqui un apunt se'n publicarà una referència a la portada de la Barcelonasfera.

Els blocaires de la Barcelonasfera fins i tot tenen un grup propi a Facebook, encara que publiquen sobre aspectes molt diferents de la ciutat. SpaghettiBCN, per exemple, és un bloc col·lectiu escrit per italians que viuen a Barcelona; també hi ha blocs d'història de Sants i del Poblenou; i blocs curiosos com Propera parada..., el bloc d'un usuari dels tramvies de la ciutat.