Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  13.08.2009  06:00

Del núvol estant: editors de vídeos

Men?ame
 

Ja fa alguns anys que els fitxers audiovisuals, i en especial el vídeo, s'han convertit en un dels continguts més reclamats a internet. En aquest auge, hi ajuda la millora de la connectivitat, la proliferació de les càmeres i, és clar, la proliferació de servidors gratuïts de vídeos. YouTube, Vimeo i Blip.tv en són els principals, amb centenars de milers cadascun. Aquests portals permeten carregar i compartir els vídeos, però no donen gaires opcions per a editar-los.

Per això hi ha programes instal·lables i de pagament molt estesos com el Windows Movie Maker de Microsoft i l'iMovie d'Apple, però si no necessiteu tantes funcions i voleu treballar directament a la xarxa, també hi ha alternatives. La de referència és el paquet Premiere Express d'Adobe, que es pot utilitzar gratuïtament a través del servidor Photobucket.com. També cal esmentar el veterà servidor suec JayCut i Jumpcut.com, una magnífica eina per editar sense complicacions en línia que l'octubre de 2006 va entrar a l'òrbita de Yahoo! i de la qual ara fa pocs dies es va anunciar el tancament definitiu.