Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.08.2009  05:00

Del núvol estant: sistemes operatius

Durant l'agost, cada dia oferim aplicacions d'escriptori accessibles directament via internet

Men?ame
 

La màxima expressió de la informàtica al núvol poden ser perfectament els sistemes operatius virtuals, que en anglès ja es comencen a conèixer amb el concepte de webtops (fusió de web i 'desktop', escriptori). En aquest segment, es destaca un nom ben català, EyeOS, desenvolupat en codi lliure per tres estudiants d'Olesa de Montserrat. Aquest 'sistema operatiu del cloud computing' és gratuït i multilingüe, i permet d'accedir a programes i documents des de qualsevol ordinador.

El mateix objectiu, més o menys, és el que perseguirà l'any vinent el Chrome OS, el sistema operatiu virtual anunciat recentment per Google, amb què buscarà entrar definitivament als netbooks i ordinadors 'de la gent que es passa moltes hores connectada a internet'.

Algunes altres alternatives ben vàlides són Cloudo, 'l'ordinador gratuït que s'allotja a internet', i G.ho.st, o Global Hosted Operating System.