Notícies

Diumenge  02.08.2009  20:41

Investigadors de la UPF descobreixen com el cànnabis fa perdre memòria

Ho expliquen a l'últim número de la revista Nature Neuroscience

Men?ame
 

Un equip de recerca de la Unitat de Neurofarmàcia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) dirigit pel professor Rafael Maldonado ha descobert la manera com el cànnabis causa pèrdua de memòria als qui en consumeixen. Fins ara se sabia que aquest era un dels efectes del cànnabis, però no com era que actuava per a causar-lo. El resultat d'aquesta recerca s'ha publicat a l'últim número de la revista internacional especialitzada Nature Neuroscience.

L'estudi és el tema de la tesi doctoral d'Emma Puighermanal, coautora de l'article publicat a Nature Neuroscience amb Rafael maldonado, Andrés Ozaitia i Arnau Busquets. Amb ratolins modificats genèticament han descobert com el THC, el principal component psicoactiu de la marihuana, afecta certes neurones de l'hipocamp, una zona del cervell associada a la memòria.

És la primera vegada que una recerca científica detalla aquest procés. És doncs, una descoberta que pot servir per a preparar teràpies per a prevenir la pèrdua de memòria que, segons els autors de la investigació, és una de les conseqüències negatives més importants del consum de cànnabis, fins i tot quan es fa servir com a tractament terapèutic.