Ruta literària: Josep Pla

  • Durant el mes d'agost us proposem algunes rutes literàries

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.08.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Pla se sentia fascinat per Empordanet, o Baix Empordà, la comarca que el véu néixer i on s’arrecerà, acabada la guerra del 1936-69. La Fundació Josep Pla té preparats cinc itineraris pels llocs més significatius de la biografia planiana: la ‘Ruta Josep Pla‘, centrada a Palafrugell, i quatre rutes ‘A Peu pla‘, guiades per la rapsoda Anna Maluquer que les complementa i les il·lustra amb la lectura d’alguns fragments de l’obra d’en Pla.La ‘Ruta Josep Pla’ es pot fer adquirint la Carpeta Ruta Josep Pla. Ara, si hom s’estima més una ruta guiada, que n’hi ha de programades, pot consultar-ne l’agenda i reservar plaça al telèfon 972 30 55 77.

La ‘Ruta Josep Pla’ comença a la Fundació Josep Pla, on hi ha un audiovisual que fa un esbós biogràfic i literari de l’escriptor. Després s’encamina cap al carrer on la família Pla va establir-se l’any 1904 i d’aquí, per llocs d’interès de la vida o l’obra d’en Pla, als jardins de Can Bech, on es dreça el monument que Palafrugell va dedicar al seu escriptor el 1984. Acabada la visita a Palafrugell un autobús mena al Far de Sant Sebastià, on Pla va fer els primers assaigs d’escriptor i, d’allà, al Canadell de Calella, platja d’estiueig de la família Pla. Durada: 2 hores i 45 minuts.

Les quatre passejades literàries comencen amb el vídeo ‘Josep Pla, viatger’ (1991) de Leopold Pomés. Tot seguit, hom visita uns quants llocs particulament planians amb la poetessa i rapsode Anna Maluquer que il·lustra el recorregut llegint textos de Pla. Són aquestes:

> ‘Palafrugell, peix fregit‘ recorre els carrers de Palafrugell amb més relleu en Josep Pla.

> ‘Aigua de mar‘: va a Calella amb cotxe, passa pel Port Bo, pel Canadell i pel camí de ronda fins a Llafranc.

> ‘La llibertat‘: una caminada per Sant Sebastià i Tamariu.

> ‘El rerepaís‘: una passejada per Llofriu, amb una visita al cementiri on hi ha enterrat l’escriptor, que s’acaba a Pals, al mirador Josep Pla.

Totes quatre duren de 2 hores i 30 minuts. En podeu consultar el programa a l’agenda de la Fundació i reservar plaça al telèfon 972 30 55 77. També hi ha disponibles un (tríptic) i uns quants vídeos d’aquestes passejades.

Enllaços
Fundació Josep Pla.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any