Arriba als cinemes ‘Up’, el primer film en tres dimensions de Pixar

  • Estrenes de cinema de la setmana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.08.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana s’estrena a les nostres pantalles en català ‘Up’, el primer film en tres dimensions de la casa Disney-Pixar, que va inaugurar el Festival de Canes d’enguany. Tot i els recels inicials dels patrocinadors, pel fet que n’és el protagonista un vell, el film ha fet forrolla a les sales de cinema dels Estats Units. També s’estrena l’últim film protagonitzat per John Malkovich, ‘Disgrace’, basat en la novel·la de J. M. Coetzee.> ‘Up’. Direcció: Pete Docter, Bob Peterson. Intèrprets: Elie Docter; Edward Asner, Christopher Plummer. Gènere: Animació, aventura. Carl Fredricksen, un vell solitari de setanta-vuit anys que ven globus fa realitat el somni de la vida: lligar milers de globus a casa seva i anar-se’n volant cap a l’Amèrica del Sud. Però s’adona molt tard que algú més l’acompanya en aquest viatge, un explorador de la jungla anomenat Russell, de vuit anys i amb un optimisme a prova de bomba. Plegats, viuran milers d’aventures.

> ‘Disgrace’ (‘Desgracia’). Direcció: Steve Jacobs. Intèrprets: Paula Arundell, Jessica Haines; John Malkovich, Scott Cooper, Eriq Ebouaney. Gènere: Drama. La vida del professor David Lune s’ensorra després d’un idil·li amb una alumna. Ha de deixar la feina a la universitat i es refugia a la granja d’una filla, on és agredit i, la filla, violada. Disposat a tot per a no perdre l’afecte de la nooia, li dóna suport perquè resti a la granja.

> ‘Drag me to hell’ (‘Arrástrame al infierno’). Direcció: Sam Raimi. Intèrprets: Alison Lohman, Lorna Raver; Justin Long, Dileep Rao, David Paymer. Gènere: Terror. Una vella es venja amb una maledicció de Christine, apoderada d’un banc de Los Angeles que no li ha ajornat les mensualitats de la hipoteca i li ha fet perdre la casa. Perseguida per un esperit malvat, la Christine cerca l’ajut d’un vident per salvar l’ànima d’una condemna eterna.

> ‘Ashes of time redux’. Direcció: Kar Wai Wong. Intèrprets: Leslie Cheung, Maggie Cheung; Tony Leung, Li Blai. Des que la dona que estimava el va deixar pel seu germà, Ouyang Feng viu al desert i es dedica a fer executar assassinats per encàrrec. El seu cor ferit l’ha eixarreït i deixat sense pietat, però les trobades amb amics, clients i enemics, el fan conscient de la seva soledat.

> (‘Rojo oriental’). Direcció: Raja Amari. Intèrprets: Hiam Abbass, Hend el-Fahem; Maher Kamoun, Salah Miled. Gènere: Drama musical. Lilia fa vida solitària des que se li va morir el marit. Tot canvia quan assisteix a una classe de ball de la seva filla i comença a sospitar que manté una relació amb un músic de cabaret. Lilia el segueix d’amagat i descobreix un món de ballarines de la dansa del ventre lliurades a un públic masculí, que de sobte l’atreu.

> ‘Sex drive’. Direcció: Sean Anders. Intèrprets: Amanda Crew, Alice Greczyn, Katrina Bowden; Josh Zuckerman, Clark Duke, James Marsden. Gènere: Comèdia. El jove Ian emprèn un viatge als Estats Units amb els millors amics, Lance i Felicia, per perdre la virginitat amb una noia que ha conegut per internet. Però el viatge, ple d’aventures i d’incidents, és una experiència que li capgira la vida.

> ‘Labor pains’ (‘Un trabajo embarazoso’). Direcció: Lara Shapiro. Gènere: Comèdia. Intèrprets: Lindsay Lohan, Bridgit Mendler; Luke Kirby, Chris Parnell. Thea treballa de secretària en una editorial. El cap és a punt de fer-la’n fora i, esverada, li diu que espera una criatura. El cap es desdiu i Thea salva la feina, però s’adona que els companys la tracten millor, i la mentida es va fent més i més grossa.

Enllaços
Gencat: Up. Llengua catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any