Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  24.07.2009  06:00

Estampaciones Sabadell retira l'ERO que havia d'acomiadar la meitat de la plantilla

Els treballadors d'ESSA Palau es congratulen de la decisió i ho atribueixen a la lluita protagonitzada pel conjunt de la plantilla

Men?ame
 

Quan Nissan, SEAT i Mercedes ja començaven a veure's afectades per la vaga iniciada fa quinze dies pels treballadors d'ESSA Palau, i després de la negativa de la plantilla a la proposta plantejada el divendres passat, l'empresa ha decidit retirar l'ERO plantejat el passat 3 de juliol. Empresa i sindicats han acordat retirar l'expedient i continuar les negociacions més endavant, deixant la porta oberta a possibles ofertes de baixes voluntàries no forçades. La 'CGT', sindicat majoritari a la plantilla, s'ha congratulat de l'exemple que 'la vaga a ESSA Palau representa de lluita i unitat sindical'.

La nit de dimecres, després de 15 dies de vaga, es coneixia la nova proposta de la direcció d'Estampaciones Sabadell de retirar l'ERO i acceptar buscar baixes voluntàries no forçoses. Una proposta que estava millorada amb un pla social de baixes voluntàries de fins a 36 dies per any treballat per als treballadors amb menys de 10 anys d'antiguitat, i 20 anys d'indemnització i dos d'excedència per als treballadors amb més de 10 anys d'antiguitat, amb possibilitat de reintegrar-se a la plantilla preferentment si la situació econòmica millora.

Però va ser en l'assemblea que es va fer ahir al migdia pels treballadors de la planta d'ESSA Palau, quan van decidir acceptar la proposta, que es va fer efectiva. Després de 15 dies de vaga, concentracions a la fàbrica, encadenaments, boicots i assemblees, els treballadors aconseguien en gran part allò que plantejaven.

'Un exemple per a tots'

La CGT, en un comunicat fet públic ahir, va voler posar sobre la taula la capacitat d'unitat i de lluita exemplar que s'ha mantingut a la plantilla d'ESSA PALAU, per assenyalar al seu torn la capacitat i eficiència que poden tenir els treballadors organitzats davant dels diferents ERO i acomiadaments que s'estan plantejant últimament a la comarca.