Hom continua treballant per apagar l’incendi del parc natural dels Ports

  • Encara no s'ha pogut controlar i ja ha cremat mil cent quaranta hectàrees · En estat molt crític un dels dos bombers ferits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.07.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vuitanta-quatre vehicles dels Bombers de la Generalitat han treballat durant la nit en les tasques d’extinció de l’incendi que crema al parc natural dels Ports (Horta de Sant Joan) i que continua sense control. Al matí s’hi han sumat quinze mitjans aeris (un helicòpter de comandament, vuit de bombarders, cinc avions de vigilància i atac i un hidroavió). Segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, hi ha mil cent quaranta hectàrees cremades.Així doncs, mig miler d’agents dels Bombers de la Generalitat, del govern espanyol i de l’exèrcit s’escarrassen a controlar l’incendi. Els mossos d’esquadra hi tenen onze patrulles, que fan control d’accessos i col·laboren en el trasllat dels bombers i els pilots que entren i surten de guàrdia.

El foc avança en direcció nord-est, en paral·lel i a la dreta de la carretera T-330, en una zona de barrancs. Els Bombers han pogut aturar el cap del foc i concentren els seus esforços en evitar que salti la carretera, en el flanc esquerre, i s’estengui per la zona de barrancs, en el dret.

Les ventegades i la calor són els obstacles principals amb què es troben els equips que s’esderneguen des de dilluns per apagar l’incendi. Les temperatures poden atènyer els quaranta graus i els equips temen les girades sobtades de vent que tornin a revifar les flames. En una girada d’aquestes, quatre bombers ja hi van deixar la vida dimarts. Ara, avui, segons les previsions meteorològiques, el vent serà més lleu, fet que facilitaria enormement les tasques d’extinció de l’incendi.

El conseller d’Interior, Joan Saura, va dir que les condicions meteorològiques d’ahir eren ‘terribles i d’extrema gravetat’, i va tornar a negar, com ja havia fet unes poques hores abans el secretari d’Interior, Joan Boada, que hi hagués hagut gens de relaxació dels equips d’emergència; ben altrament, va elogiar l’actuació dels bombers. Ara, el batlle d’Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, continua acusant els Bombers d’haver-se relaxat (àudio.. Segons el cap d’emergències dels bombers de les Terres de l’Ebre, Fèlix Gonzàlez, aquest ha estat el pitjor incendi de l’estiu i un dels més complicats de controlar d’aquests últims anys.

En estat molt crític un dels bombers ferits

Quant als bombers ferits, continuen ingressats a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Un d’ells, talment va anunciar ahir la consellera de Sanitat, Marina Geli, es troba en estat molt crític per mor d’una fallada multiorgànica. És per això que es tem per la seva vida. L’altre bomber continua greu. Pel que fa als bombers que es moriren, tres d’ells seran soterrats avui i, el quart, hi ha previst que sigui soterrat demà. Tots quatre seran soterrats a les seves localitats.

Enllaços
Gencat: Incendi forestal d’Horta de Sant Joan.
VilaWeb TV: Incendi a Horta de Sant Joan (22-7-2209).
Pla Infocat (pdf).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any