Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  21.07.2009  19:20

La comissió bilateral confirma l'acord per al traspàs de la rodalia de Renfe

També aprova el traspàs definitiu de la inspecció de treball

Men?ame
 

La comissió bilateral estat-Generalitat, reunida aquesta tarda a Madrid, ha confirmat els acords anunciats fa unes setmanes pel president Montilla i el ministre José Blanco sobre el traspàs de la gestió de la rodalia de Renfe a Barcelona i els ha transformat en un acord efectiu de la comissió. Els representants dels dos govern també han donat avui el vist-i-plau al traspàs de la Inspecció de Treball, pel qual es crearà un consorci entre els dos governs per a la planificació i prestació d'aquest servei.

Ho han explicat en conferència de premsa el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i la consellera de Treball, Mar Serna, i també el vice-president de Política Territorial, Manuel Chaves. El conseller Saura, que presidia la reunió, ha marxat de seguida per anar cap a Horta de Sant Joan, on encara crema l'incendi declarat ahir.

La Generalitat assumirà la gestió del servei l'1 de gener de 2010, tal com van acorda Montilla i Blanco al maig. Durant el 2010 el govern català es farà càrrec de l'actual contracte-programa de Renfe, de manera que serà aquesta operadora qui continuarà donant el servei fins al 31 de desembre de 2010. Aleshores es decidirà si es renova o no el contracte amb Renfe. Si no fos així, l'1 de gener de 2011 els recursos materials i humans de Renfe també passarien a mans de la Generalitat, que podria decidir si Renfe continua donant el servei, si ho fa una altra empresa pública o bé si fa una licitació perquè se'n faci càrrec una empresa privada. Amb l'excepció del PSC, la resta de partits catalans reberen amb escepticisme l'acord entre Montilla i Blanco, per inconcret.

A la comissió mixta d'afers econòmics

D'una altra banda, la comissió bilateral ha decidit d'encomanar la valoració del traspàs de la gestió a la comissió mixta d'afers econòmics i fiscals, la qual concretarà el mètode i la implementació de la transferència. Serà en aquestes reunions de la comissió mixta on s'establirà quina ha de ser la inversió que faci el govern espanyol, car de moment ningú no ha parlat encara de xifres.

Traspàs de la Inspecció de Treball

Avui també s'ha tancat el traspàs de les competències d'Inspecció de Treball. Segons l'acord, es crearà un consorci amb representació paritària dels dos governs que coordinarà la la prestació del servei. Segons que ha anunciat la consellera Mar Serna, el 60% dels mitjans personals que actualment treballen a l'administració espanyola passaran a dependre de la Generalitat. L'acord es farà efectiu l'1 de març de l'any que ve, coincidint amb l'aprovació de la llei de l'Agència Catalana de la Inspecció de Treball.