Notícies

Dimarts  21.07.2009  06:00

Fujimori, condemnat a set anys i mig de presó per corrupció

Fa pocs mesos ja va ser considerat culpable de violar els drets humans

Men?ame
 

La Cort Suprema de Justícia del Perú va condemnar ahir l'ex-president Alberto Fujimori a set anys i mig de presó, en considerar-lo culpable del delicte de corrupció per haver entregat 15 milions de dòlars procedents de fons públic al seu ex-assessor Vladimiro Montesinos. L'ex-president peruà també va ser condemnat a dos anys i deu mesos d'inhabilitació per a exercir un càrrec públic i a pagar un milió de dòlars en concepte de reparacions per a l'estat.

Fujimori va dir que havia pagat aquests diners a Montesinos per tal d'evitar que aquest donés un cop d'estat. Tanmateix, la fiscalia l'acusava de pagar-li per ajudar-lo a fugir del país. L'ex-president peruà ja ha anunciat que presentaria un recurs.

Fujimori va ser condemnat a l'abril a vint-i-cinc anys de presó per haver violat els drets humans. En aquella ocasió, el tribunal va considerar provats els casos de les matances delLa Canuta i Barrios Altos i els segrests del periodista Gustavo Gorriti i de l'empresari Samuel Dyer. Fujimori, doncs, fou declarat culpable d'haver assassinat vint-i-cinc persones durant el seu govern (1990-2000).