The Cryptshow reivindica el gènere fantàstic i de terror des de Sant Adrià

  • Del 15 al 18 de juliol té lloc el festival de curts internacional a la biblioteca del municipi

VilaWeb
Redacció
15.07.2009 - 14:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimecres, 15 de juliol, i fins dissabte, la biblioteca municipal de Sant Adrià de Besòs és l’escenari del Cryptshow Festival 2009, un festival que aplega diferents expressions artístiques al voltant dels gèneres del terror i el fantàstic. Cinema independent, curtmetratges, pintura, il·lustració, literatura, còmic, literatura… tot plegat servit en un punt de trobada proper, rigurós i obert.El Cryptshow d’aquest any es presenta amb una secció competitiva de 41 curts, i una mostra que presenta i recupera obres de Salkow, Syversen, González, Wilson, Doyle, Schnaa, Vega i Moreno.

El jurat està format per Desirée de Fez, crítica d’El Periódico, Guía del Ocio, Fotogramas i Rockdelux i corpresentadora del programa Página 2 de TVE; Diane Malherbe, coorganitadora del Festival INternacional de Curtmetratges de Clermont-Ferrand; el col·lectiu Contraplano; el periodista i guionista Josep Maria Muñoz Rovira ‘Humphrey’ i Diego López, editor del fanzine El buque maldito.

Dimecres, a les 19:30h, tindrà lloc la taula rodona “El cinema independent de gènera a Catalunya”, a càrrec de Dani Moreno (Amazing Mask), David Gonzalez (Los Maravillosos), Gonzalo Lòpez (Embrion) i Ricardo Ribelles (El Barón contra los demonios). La taula està moderada per Toni Benages i Gallard, director del festival.

L’exposició d’aquest any està vinculada a Edgar Allan Poe, del qual es celebra el 200 aniversari del seu naixement. “Renovador de la novel·la gòtica, pioner del relat curt als Estats Units, creador del relat detectivesc, avançat del gènere de la ciència ficció, poeta, cosmòleg, criptògraf, orfe, desheretat, crític literari, casat amb la seva cosina de tretze anys, vidu dos anys més tard, editor de diaris frustrat, mort misteriosament.” Les persones que s’apropin a la bibiloteca podran veure Edgar Allan Poe a través de les il·lustracions de Toni Benages i Gallard, Marta Anaís García i Joan Ignasi Alonso Gutierrez.

El Cryptshow Festival neix amb la intenció d’omplir un buit cultural en l’area del cinturó Barceloní, amb la pretenció de consolidar-se a nivell internacional en la difusió i suport de la cultura popular i el gènere fantàstic, subratllen els seus impulsors, l’associació The Crypts. El festival té el suport de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l’Autruche Productions.

El cartell del festival

Mitologies alades i un esguerro guerxo miren a l’observador amb les tres torres de Sant Adrià al darrera al cartell del Cryptshow Festival’09, obra de l’il·lustrador Antoni Garcés. L’autor deixa de banda el seu detallisme característic i el seu traç precís per adoptar línies més soltes en aquest cartell de caràcter desembarassat. Garcés va exposar les seves il·lustracions durant el Cryptshow Festival’08, i, com és habitual, l’encarregat de cada exposició realitza de manera voluntària el cartell de la següent edició del festival (abans obra de Dkillerpanda, l’any 2008, i de Toni Benages i Gallard, l’any 2007).

Garcés (Barcelona, 1950) va començar la seva carrera a mitjans dels 70 i ja als 80 publicava a capçaleres com Diario de Barcelona, Cimoc, El Jueves, Playboy o El Víbora. És coeditor del fan/prozine Zero Comics (1980-1984), en el qual també van participar Bosch, Daspastoras, Gras, Castells, Espinosa, Prado, Ferry, Godoy, Beroy, Kaffa… Els seus treballs han estat publicats a França (Metal Hurlant), als EUA (Heavy Metal, Byron Preiss), Itàlia (Comic Arte) i Holanda (Magis Strip), entre d’altres països.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any