Salellas: ‘Demanem l’absolució de Pòrtulas per irregularitats en el procés’

  • L'Audiència espanyola jutja avui la noia de Sarrià de Ter · Terricabras i Salellas n’exposen el cas a VilaWeb

VilaWeb
Redacció
13.07.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència espanyola jutja avui Núria Pòrtulas per presumpta col·laboració amb banda armada. Detinguda fa dos anys sota la llei antiterrorista, ara la poden condemnar als cinc anys de presó que demana el fiscal. L’advocat defensor, Benet Salellas, en demana l’absolució per manca de proves i per irregularitats en el procés. ‘És un cas de persecució política’, diu el filòsof Josep M. Terricabras. Tots dos en parlen en aquest vídeo de VilaWeb TV.Núria Pòrtulas, de Sarrià de Ter, fou detinguda per ordre de l’Audiència espanyola a petició dels mossos d’esquadra, que li havien confiscat una llibreta amb informació sobre la campanya de suport a Juan Surroche, anarquista català pres a Itàlia, i ara ja absolt de pertinença a organització armada: ‘Acusen la Núria d’haver col·laborat amb una organització que, com s’ha provat, no existeix’, explica a VilaWeb Benet Salellas. Aquesta és una de les al·legacions que fa la defensa, que també impugna les irregularitats comeses durant el procés, començant pel moment de la detenció: ‘No hi ha cap llei que permeti a la policia de confiscar objectes personals a la gent pel carrer.’

El febrer del 2007 Pòrtulas va ingressar a la presó preventiva de Soto del Real, i en va sortir al cap de quatre mesos, sota fiança. En un primer moment, també l’havien acusada de tenir explosius, però el jutge va arxivar el cas per manca de proves.

Arran del judici d’avui, el grup de suport a la Núria Pòrtulas anirà a Madrid amb autocar per concentrar-se davant l’Audiència espanyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any