El PP tanca files amb Camps, malgrat els indicis de delicte que ha apreciat el jutge

  • L'oposició demana la dimissió del president, que recorrerà la decisió del magistrat de mantenir el cas obert · El 15 de juliol començarà el judici oral

VilaWeb
Redacció
07.07.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Francisco Camps recorrerà la decisió del jutge del TSJ valencià que instrueix el cas Gürtel de continuar la causa perquè ha trobat indicis del delicte de suborn. El president de la Generalitat demanarà que s’arxivi el cas perquè entén que aquestes acusacions no s’han pogut demostrar. A banda, mentre l’oposició valenciana demana que dimiteixi, la direcció del PP li ha reiterat tota la confiança i espera que la justícia demostri que és innocent.La Generalitat considera que el jutge instructor descarta que hi hagi irregularitat en l’administració, indicis de finançament irregular o de tràfic d’influències, i que l’informe judicial solament parla de regals en què el govern no tenia res a veure i que, de fet, tampoc no s’ha demostrat documentalment que existissin.

La direcció del PP s’ha confessat tranquil·la arran de la decisió del jutge de mantenir la causa contra Camps. La secretària general del partit, Maria Dolores de Cospedal, ha dit que continuarien defensant la presumpció d’innocència de Camps i que la seva gestió al capdavant de la Generalitat era ‘absolutament inqüestionable i transparent’ i que no hi havia cap indici d’irregularitat.

L’oposició demana la dimissió de Camps

El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha demanat la dimissió de Camps i la convocatòria urgent de la diputació permanent de les corts perquè el president hi comparegui. Segons Alarte, Camps ha mentit i per això ha demanat al president del PP, Mariano Rajoy, que el suspengui de militància, com va fer amb els diputats del PP de Madrid imputats en el cas Gürtel.

Enric Morera, secretari general del Bloc, ha dit que era una notícia de la qual no s’alegrava perquè a ell, com a ‘demòcrata i valencianista’, li feia molt de mal que el president que el poble valencià havia posat al capdavant del consell hagués de tornar als jutjats per donar explicacions per un suposat delicte de suborn. Morera ha volgut recordar la negativa del president a respondre a les preguntes de l’oposició en les sessions de control i ha dit que Camps ha mentit reiteradament, fet que és cada vegada més evident.

Mònica Oltra, diputada d’Iniciativa del Poble Valencià, ha dit que és preocupant el deteriorament de la imatge de la Generalitat Valenciana arran del presumpte delicte de suborn comés per Francisco Camps i uns altres representants polítics i membres del PP valencià. Ha afegit que el president havia de dimitir, com fa temps que li demana l’oposició. Tot i que el mal ja està fet, ha assegurat Oltra, ‘és millor que es jutge un ex-president’ que no la màxima autoritat valenciana.

Marga Sanz, coordinadora d’EUPV, ha reclamat la compareixença de Camps per tal que ‘done explicacions’. Ha dit que la situació judicial en què es trobava era de ‘gravetat extrema’ i que havia de dimitir del càrrec de president ‘de manera immediata’. Si Camps no dimiteix, el PP hauria de fer-lo dimitir, ha afegit Sanz. Si no hi ha dimissió, EUPV ‘exigirà la convocatòria d’eleccions anticipades’, ha advertit Sanz.

El jutge del Superior de Justícia valencià ha fixat per al 15 de juliol el judici oral perquè compareguin les parts: ‘les acusacions hauran de concretar la imputació i les defenses al·legaran allò què considerin oportú, de manera que podran sol·licitar novament el sobreseïment’.

Enllaços
Web del Tribunal Superior de Justícia valencià.
Notícies anteriors a VilaWeb: El jutge troba indicis de delicte contra Camps i ordena continuar la causa | L’oposició torna a demanar la dimissió del president Camps arran de la decisió del jutge de continuar la causa pel cas Gürtel.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any