L’oposició torna a demanar la dimissió del president Camps arran de la decisió del jutge de continuar la causa pel cas Gürtel

  • El jutge troba indicis de delicte contra Camps · El 15 de juliol començarà el judici oral en què es troba implicat el president de la Generalitat, qui apel·larà la decisió del magistrat

VilaWeb
Redacció
06.07.2009 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de la decisió del magistrat instructor del cas Gürtel de continuar la causa perquè ha trobat indicis de delicte contra Camps, l’oposició valenciana ha tornat a demanar la dimissió del president valencià. L’acusen de mentider, d’haver embrutat la imatge de la Generalitat i d’avergonyir el poble valencià. El PP, en canvi, li ha reiterat tota la confiança i apel·larà la decisió del magistrat, que ha fixat el judici oral per al 15 de juliol.Ángel Luna, portaveu del PSPV a les corts, ha instat el president Camps a ‘reconsiderar la seva situació política’. Ha dit que la decisió del jutge era un ‘salt qualitatiu’ en el procés perquè implicava que havia trobat ‘més que indicis’ contra els imputats.

Enric Morera, secretari general del Bloc, ha dit que era una notícia de la qual no s’alegrava perquè a ell, com a ‘demòcrata i valencianista’, li feia molt de mal que el president que el poble valencià havia posat al capdavant del consell hagués de tornar als jutjats per donar explicacions per un suposat delicte de suborn. Morera ha volgut recordar la negativa del president a respondre a les preguntes de l’oposició en les sessions de control i ha dit que Camps ha mentit reiteradament, fet que és cada vegada més evident.

Mònica Oltra, diputada d’Iniciativa del Poble Valencià, ha dit que és preocupant el deteriorament de la imatge de la Generalitat Valenciana arran del presumpte delicte de suborn comés per Francisco Camps i uns altres representants polítics i membres del PP valencià. Ha afegit que el president havia de dimitir, com fa temps que li demana l’oposició. Tot i que el mal ja està fet, ha assegurat Oltra, ‘és millor que es jutge un ex-president’ que no la màxima autoritat valenciana.

Marga Sanz, coordinadora d’EUPV, ha reclamat la compareixença de Camps per tal que ‘done explicacions’. Ha dit que la situació judicial en què es trobava era de ‘gravetat extrema’ i que havia de dimitir del càrrec de president ‘de manera immediata’. Si Camps no dimiteix, el PP hauria de fer-lo dimitir, ha afegit Sanz. Si no hi ha dimissió, EUPV ‘exigirà la convocatòria d’eleccions anticipades’, ha advertit Sanz.

En canvi, la direcció del PP continua donant suport al president Camps i defensant-ne la presumpta innocència. La secretària general del PP, María Dolores del Cospedal, ha tornat ha dit que tant ella com el seu partit esperaven que el procés acabés al més aviat possible. A més, fonts del PP i de la Generalitat han confirmat que la defensa de Camps presentaria un recurs d’apel·lació contra la interlocutòria feta pública avui.

Continua la causa

El magistrat José Flors ha acordat de posar fi a les diligències prèvies obertes i ha decidit que no hi havia motius per a sobreseure i arxivar la causa, tal com havien demanat els imputats. A parer del jutge, hi ha indicis suficients per a considerar que els fets imputats ‘poden ser constitutius d’un delicte de suborn previst i penat a l’article 426 del codi penal’.

El comunicat del TSJPV explica que aquesta no és una resolució definitiva que posi fi al procés en la fase d’instrucció, car pot ser recorreguda, i és per això que les actuacions es mantindran sota secreta fins que comenci el judici oral, dimecres de la setmana que ve.

El jutge del Superior de Justícia valencià ha fixat per al 15 de juliol el judici oral perquè compareguin les parts: ‘les acusacions hauran de concretar la imputació i les defenses al·legaran allò què considerin oportú, de manera que podran sol·licitar novament el sobreseïment’.

Enllaços
Web del Tribunal Superior de Justícia valencià.
Notícia anterior a VilaWeb: El jutge troba indicis de delicte contra Camps i ordena continuar la causa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any