Arthur Caravan, Mara Aranda i Òscar Briz, guardonats amb els Premis Ovidi

  • Carles Dénia, Senior i el Cor Brutal, Pau Alabajos i Fabre, també premiats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.07.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arthur Caravan, Mara Aranda i Solatge i Òscar Briz són els guanyadors principals dels Premis Ovidi de la Música en Valencià d’enguany, perquè els seus discos han estat considerats els millors en les categories respectives. El Teatre Micalet de València fou l’escenari, ahir al vespre, de la quarta gala dels premis, convocats i preparats pel col·lectiu Ovidi Montllor de músics i cantants, que també van premiar Paco Muñoz per la seva trajectòria.El jurat dels premis, format pels periodistes Vicent Contrí, Josep Vicent Frechina, Eduard Guillot, Juanma Játiva, Raül Serrador i Quim Vilarnau, van guardonar els alcoians Arthur Caravan amb el premi al millor disc de pop-rock pel seu treball de debut, de títol homònim i també amb el premi a la millor lletra, la de la cançó ‘Menjars al llit, somnis a la taula’ (lletra i vídeo en acústic). El millor disc de folk ha estat per ‘Dèria‘, de Mara Aranda i Solatge, i el millor disc de cançó, per a ‘Asincronia’, d’Òscar Briz, que fa uns mesos recollia el premi Enderrock de la crítica.

Els altres premis que es van lliurar ahir van ser el dels millors arranjaments, que va ser per al treball de Carles Dénia i la Nova Rimaire a ‘Tan alta com va la lluna’; el de la millor cançó, ‘El signe dels temps’ de Senior i el Cor Brutal i, finalment, el del grup revelació de l’any, Fabre.

Pau Alabajos, millor disc per als usuaris del FaceBook

També fou premiat, per votació popular via Facebook, el cantautor de Torrent Pau Alabajos. Avui al matí ha donat les gràcies, tot fent servir, precisament, aquesta xarxa social: ‘Hem guanyat el Premi Muixeranga al millor disc del domini lingüístic de 2008 per votació popular a través de facebook: moltíssimes gràcies a totes i a tots per haver-nos votat, ens fa molta il·lusió poder compartir aquest guardó amb vosaltres!’, ha escrit en el seu mur Alabajos.

Enguany s’han presentat quaranta treballs, xifra que dobla la de l’any inaugural dels premis. Aquest és un dels motius pels quals el Col·lectiu Ovidi Montllor assegura que la música en català ‘viu un moment molt dolç’ al País Valencià, tant pel que fa a la quantitat com a la qualitat dels treballs discogràfics.

Reconeixement a la trajectòria de Paco Muñoz

El Col·lectiu Ovidi Montllor va reconèixer ahir a la nit la tasca del músic Paco Muñoz (València, 1939) i per això va lliurar-li el premi a la trajectòria individual. Des que va començar a cantar, l’any 1975, ha fet desenes de concerts per tot el País Valencià, ha compost més d’una vuitantena de cançons, ha musicat poemes i ha recuperat més d’un centenar de temes del cançoner popular adreçats al públic infantil. ‘Mirades’ (a la memòria d’Ovidi Montllor) i ‘Collarets de llum’, dedicat a Miquel Martí i Pol, són alguns dels discs de la seva producció discogràfica. A més, l’any 1980 va fundar una productora pròpia, PM Produccions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any