Jordi Savall, Núria Font, Francesc Orella i l’Associació de Professionals del Circ, Premis Nacionals de Cultura

  • Els premis foren instituïts per la Generalitat de Catalunya l'any 1982 · Es lliuraran el 3 d'octubre a Lleida

VilaWeb
Redacció
29.06.2009 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El músic Jordi Savall, la vídeoartista Núria Font, l’actor Francesc Orella i l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) han estat nomenat avui guanyadors dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya en les categories de música, dansa, teatre i circ. Instituïts el 1982, es lliuraran el dia 3 d’octubre en un acte que es farà a l’auditori Enric Granados de Lleida i que es podrà veure per Televisió de Catalunya.Savall rebrà el premi, dotat amb divuit mil euros, pel seu treball ‘monumental’ de recerca musical, que ha quedat recollit en l’obra ‘Jérusalem. La ville des deux Paix: La Paix céleste et la Paix terrestre.’

Font ha estat premiada per la ‘passió i tenacitat’ amb què ha donat suport a la dansa, amb l’organització la Mostra de Vídeodansa, la fundació de l’associació NU2 i el festival per a la imatge, dansa i nous mitjans IDN.

Orella serà reconegut per la interpretació ‘contundent, singular, persuasiva, emotiva i impecable’ en muntatges de tots els registres, amb obres d’Ibsen, Koltès, Shakespeare o Pinter. Els membres del jurat han volgut premiar també la ‘sensibilitat’ amb què l’actor fa que cada representació sigui ‘una lliçó de teatre’.

L’APCC ha estat premiada per haver aconseguit, en només quatre anys, de materialitzar mesures i projectes que permeten que les arts del circ, en totes les modalitats, puguin ‘existir i créixer’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any