Més de tres mil manifestants reclamen ‘un acte de sobirania’ al Parlament de Catalunya

  • Vuit diputats d'ERC han signat un full comprometent-se a fer 'l'acte de sobirania necessari per a fer de Catalunya un país sobirà, lliure i solidari'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.06.2009 - 17:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de tres mil manifestants han desfilat fins al Parlament de Catalunya, seguint la convocatòria d’Acte de Sobirania, per exigir als representants polítics que explicitessin ‘si estaven disposats o no a fer l’acte de sobirania necessari perquè Catalunya sigui un país sobirà, lliure i solidari’. Una desena de diputats d’ERC i CiU els han rebuts a l’arribada al parlament, però una bona part dels manifestants els ha escridassats de ‘botiflers’.Els vuit diputats d’ERC, entre els quals Anna Simó i Xavier Vendrell, han signat el full comprometent-se a fer l’acte de sobirania, però els assistents els han retret que la setmana passada no votessin en favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que ‘Deumil.cat’ va presentar demanant una convocatòria de referèndum d’autodeterminació.

Els manifestants s’havien concentrat, a les cinc de la tarda, a l’Arc del Triomf, on han llegit un manifest i on han actuat alguns grups musicals. La intenció de la convocatòria era de continuar ‘denunciant la fi de la via estatuària’. Els organitzadors argüeixen que l’estatut ‘es vergonyós’ i que, per tant, cal ‘tombar-lo’. ‘L’estatut és un marc legal que no ens permetrà d’avançar cap a la construcció nacional. Si l’acceptem, no podrem caminar cap a la independència. És per això que volem deixar enrere l’estatut’, ha dit a VilaWeb Enric Fontanals, portaveu de la plataforma convocant.

També volen ‘demanar responsabilitats als representants polítics’ i col·locar-los en una ‘disjuntiva’: que facin explícit si estan disposats o no a treballar per construir la independència.

Així, doncs, després d’haver enviat més d’un miler de cartes al president Montilla i d’haver aconseguit omplir de gom a gom la plaça de Sant Jaume de Barcelona, Acte de Sobirania ha tornat a cridar avui la gent del país, i ha assegurat que, lluny d’acabar-se avui, les accions continuarien ‘fins que no s’assoleixi l’objectiu final’.

Acte de Sobirania

Acte de Sobirania és una plataforma integrada per persones vinculades al món associatiu i per promotors d’entitats com Plataforma pel dret de decidir, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia (vídeo), encapçalada pels ex-consellers Agustí Bassols i Max Cahner, i Comissió de la Dignitat. Tots treballen sota el lema ‘Només un poble que hi va, hi arriba. Un país lliure, un país millor’.

Enllaços
Acte de Sobirania: Bloc i grup de Facebook.
VilaWeb TV: Centenars de manifestants reclamen a Barcelona la declaració unilateral de la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any