Notícies

Dijous  25.06.2009  10:32

Acte de Sobirania fa una crida a plantar-se davant el Parlament de Catalunya dissabte vinent

L'acte té l'objectiu de demanar responsabilitats als representants polítics per encarar el procés de construcció nacional

Men?ame
 

Acte de Sobirania, després d'omplir (vídeo) de gom a gom la plaça de Sant Jaume de Barcelona, torna a cridar la ciutadania a la mobilització. Dissabte a la tarda han convocat una marxa a Barcelona, des d'Arc del Triomf fins al Parlament, per demanar els polítics que assumeixin responsabilitats i facin un acte de sobirania per construir el camí cap a la independència, segons que ha dit avui a VilaWeb Enric Fontanals, portaveu de la plataforma.

L'acte començarà amb una concentració a l'Arc de Triomf a les cinc de la tarda. Seguidament es farà una marxa cap el Parlament de Catalunya, on es farà una 'plantada'. Des de l'organització es fa una crida perquè tothom s'hi sumi, ja que 'la pressió popular és ben necessària.'

Enric Fontanals ha dit que l'objectiu d'aquesta convocatòria, talment l'acte que es va fer a la plaça de Sant Jaume, és de 'denunciar la fi de la via estatuària, demanar responsabilitats als representants polítics i exigir-los que facin un acte de sobirania.'

Els organitzadors argüeixen que l'estatut 'es vergonyós': 'L'estatut és un marc legal que no ens permetrà d'avançar cap a la construcció nacional. Si l'acceptem no podrem caminar cap a la independència. És per això que volem deixar enrere l'estatut'.

Des de l'organització es vol col·locar els representants en una 'disjuntiva', car consideren que 'ens trobem sense representació independentista en el Parlament. Se'n parla, tot i que poc, però no se'n fa', segons que ha dit Fontanals. Cal recordar, en aquest context, que la setmana passada la mesa del parlament català no va admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que Deumil.cat havia presentat en favor d'una convocatòria de referèndum d'autodeterminació.

Accions per la independència

La de dissabte vinent és una més de les accions amb què la plataforma Acte de Sobirania vol demanar la independència. Aquesta campanya va començar al maig, quan es van enviar més d'un miler de cartes al president Montilla en què s'explicitaven les conviccions de la plataforma. Va continuar amb l'acte de l'11 de juny passat a la plaça Sant Jaume i continuarà ara amb la 'plantada' de dissabte vinent. 'A partir d'aquí continuarem desenvolupant accions fins l'objectiu final', ha dit Fontanals.

Acte de Sobirania

Acte de Sobirania és integrat per un grup de persones vinculades al món associatiu, impulsors d'entitats com la Plataforma pel dret de decidir, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia (vídeo), encapçalada pels ex-consellers Agustí Bassols i Max Cahner, i la Comissió de la Dignitat. Tots ells treballen sota el lema 'Només un poble que hi va, hi arriba. Un país lliure, un país millor'.

Men?ame