El govern iranià s’obstina a no cedir

  • Khamenei reitera que 'no cedirà a les pressions'

VilaWeb
Redacció
25.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ministeri de l’Interior del govern iranià va fer públic un comunicat, ahir a última hora, per reiterar que el recompte de parcial de vots d’algunes urnes fet aquests dies coincidia amb el resultats electorals. Poques hores abans, en una entrevista difosa per la televisió iraniana, el dirigent suprem de l’Iran, l’aiatol·là Alí Khamenei, havia tancat la porta a cap mena d’acord amb els candidats reformistes i donant ple suport a Ahmadinejad.Khamenei va reiterar que no cediria a les pressions ‘a cap preu’ i va donar tot el suport al president Mahmoud Ahmadinejad. Ara, malgrat les advertències, ahir hi hagué una nova protesta convocada pel candidat reformista Mir Hossein Moussavi davant el parlament iranià, però la policia la va reprimir amb gasos lacrimògens i cops de porra (vídeo de les protestes).

Des que van saber-se els resultats de les eleccions presidencials del 12 de juny, Teheran, la capital del l’Iran, ha estat escenari de protestes multitudinàries de l’oposició, que es queixa d’un frau greu en favor d’Ahmadinejad. Les xifres oficials parlen d’una vintena de morts en onze dies de protestes.

Relacions tenses amb el Regne Unit

El govern iranià, que considera que el Regne Unit i els Estats Units atien les protestes, va advertir novament que es replantejaria les relacions diplomàtiques amb el Regne Unit. Segons alguns mitjans de comunicació perses, el ministre d’Afers Estrangers, Manujakhar Mutaka, va dir ahir que el govern estudiava seriosament de canviar les relacions diplomàtiques amb aquests dos països.

Enllaços
Mitjans iranians: Teheran Times | Iran Daily | Press TV | Agències: IRNA | ISNA | Fars.
Portal oficial del govern iranià (en anglès i en català).
VilaWeb: Pàgina especial amb ‘tweets’ sobre la situació de l’Iran, en directe des d’aquell país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any