NotÝcies

Dijousá 25.06.2009á 06:00

El govern iraniÓ s'obstina a no cedir

Khamenei reitera que 'no cedirÓ a les pressions'

Men?ame
 

El Ministeri de l'Interior del govern iraniÓ va fer p˙blic un comunicat, ahir a ˙ltima hora, per reiterar que el recompte de parcial de vots d'algunes urnes fet aquests dies coincidia amb el resultats electorals. Poques hores abans, en una entrevista difosa per la televisiˇ iraniana, el dirigent suprem de l'Iran, l'aiatolĚlÓ AlÝ Khamenei, havia tancat la porta a cap mena d'acord amb els candidats reformistes i donant ple suport a Ahmadinejad.

Khamenei va reiterar que no cediria a les pressions 'a cap preu' i va donar tot el suport al president Mahmoud Ahmadinejad. Ara, malgrat les advertŔncies, ahir hi haguÚ una nova protesta convocada pel candidat reformista Mir Hossein Moussavi davant el parlament iraniÓ, per˛ la policia la va reprimir amb gasos lacrim˛gens i cops de porra (vÝdeo de les protestes).

Des que van saber-se els resultats de les eleccions presidencials del 12 de juny, Teheran, la capital del l'Iran, ha estat escenari de protestes multitudinÓries de l'oposiciˇ, que es queixa d'un frau greu en favor d'Ahmadinejad. Les xifres oficials parlen d'una vintena de morts en onze dies de protestes.

Relacions tenses amb el Regne Unit

El govern iraniÓ, que considera que el Regne Unit i els Estats Units atien les protestes, va advertir novament que es replantejaria les relacions diplomÓtiques amb el Regne Unit. Segons alguns mitjans de comunicaciˇ perses, el ministre d'Afers Estrangers, Manujakhar Mutaka, va dir ahir que el govern estudiava seriosament de canviar les relacions diplomÓtiques amb aquests dos pa´sos.