Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  23.06.2009  16:20

El parlament convidarà per primera volta una personalitat rellevant a intervenir al ple

Joan Solà hi parlarà l'1 de juliol, a petició d'Ernest Benach

Men?ame
 

Joan Solà, últim premi d'Honor de les Lletres Catalanes, intervindrà en el ple del parlament català de l'1 de juliol, a proposta d'Ernest Benach. Serà la primera volta que el president del parlament fa ús de l'article 178 del reglament, segons el qual 'el president, d'acord amb la junta de portaveus, pot convidar a intervenir en el ple del Parlament personalitats rellevants per llur significació institucional, política, social, científica o cultural'.

Solà, lingüista i vice-president de l'Institut d'Estudis Catalans, va rebre a principi de juny el premi d'Honor de les Lletres Catalanes, guardó que distingeix les personalitats que han contribuït a la vida cultural del nostre país.

Tràmit d’urgència per a la llei de referèndums

D'una altra banda, la mesa del Parlament ha admès a tràmit la sol·licitud dels tres grups del govern perquè la llei de consultes populars per via de referèndum de Catalunya es continuï tramitant per la via d’urgència, després que al ple passat superés el tràmit de totalitat. La tramitació pel procediment d’urgència implica la reducció a la meitat dels terminis per a la sol·licitud de compareixences i la presentació d’esmenes.