Les CUP rebutgen de presentar-se a les eleccions al parlament de Catalunya

  • Ha estat aprovada l'esmena a la totalitat presentada per l'assemblea de Vilafranca contra la ponència favorable a concórrer-hi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’assemblea de les CUP, amb l’assistència de més de quatre-cents militants, ha decidit de no concórrer a les pròximes eleccions al parlament de Catalunya. En el cas que hi hagués una candidatura unitària de l’esquerra independentista s’ha aprovat que podrien participar-hi els militants però no les CUP com a organització. Malgrat que la votació ha estat molt dividida la ratificació final ha rebut un vot important, com a mostra d’unitat.Una vintena d’assemblees locals n’eren partidàries, però també són molts els militants de poblacions importants, on les CUP tenen regidors, que creien que calia esperar, sobretot tenint en compte que el 2011 hi ha previstes les eleccions municipals. Tal com va explicar VilaWeb ahir, la gran majoria d’assemblees locals pensen que tard o d’hora s’ha de fer el salt nacional, però la divisió rau en la idoneïtat del moment: algunes assemblees pensen que ara és un moment ideal per a nova candidatura independentista al parlament; moltes altres assemblees opinen, en canvi, que abans cal consolidar les CUP en poblacions importants del Principat en les eleccions del 2011 per a poder encarar una campanya a les eleccions al parlament amb garanties.

La votació, ajornada a la tarda

Era previst que al matí es poguessin votar dues esmenes a la totalitat de les quals depenia una darrera votació sobre el futur parlamentari de les CUP. Amb tot, la presentació de diversos informes de gestió i l’aprovació d’una esmena que ha permès d’admetre l’assemblea de Barcelona, ha obligat a ajornar les votacions a la tarda, segons que han dit a VilaWeb fonts internes del partit.

Així doncs, l’assemblea nacional, reunida al Teatre Municipal de Girona, ha començat a votar les dues esmenes a la totalitat contra la ponència favorable a concórrer a les eleccions parlamentàries de l’any vinent a les quatre de la tarda, i no ha estat fins les set que s’ha donat per finalitzada l’assemblea, que havia començat a les deu del matí. L’esmena a la totalitat que havia presentat l’assemblea de Vic ha estat rebutjada. Tot i que hi ha hagut empat de vots (153 vots a favor i 153 en contra i 7 abstencions), calia obtenir la meitat de vots més un perquè proliferés. En canvi la de Vilafranca, que tenia el suport de catorze dels vint-i-vuit regidors que tenen les CUP pertot el territori, sí que ha obtingut el suport necessari per ser aprovada.

Enllaços
VilaWeb: La CUP decideix si concorre o no a les eleccions al parlament de Catalunya (20/06/09) | La CUP no concorrerà a les eleccions europees (23/04/09).
Pàgina web de les CUP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any