Pere Portabella, Animac i Rosa Maria Calaf, premis nacionals de Cinema, Audiovisual i Periodisme

  • Els concedeix, per primer any, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts

VilaWeb
Redacció
19.06.2009 - 13:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, que per primer any concedeix els Premis Nacionals de Cultura, ha acordat concedir a Pere Portabella el Premi Nacional de Cinema, a l’ANIMAC el Premi Nacional d’Audiovisual i a Rosa Maria Calaf el Premi Nacional de Periodisme. Els Premis Nacionals de Cultura es lliuraran el proper dia 3 d’octubre en un acte que aquest any se celebrarà a l’Auditori Enric Granados situat a Lleida.El Jurat ha decidit premiar en Pere Portabella per la seva última realització experimental, el documental Mudanza, rodat en un únic pla seqüència. La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, ANIMAC, ha guanyat el Premi Nacional d’Audiovisual ‘per saber dibuixar amb traç fort un punt de trobada i reconeixement de la indústria i la cultura del cinema d’animació català. Finalment, el Jurat ha atorgat el Premi Nacional de Periodisme a Rosa Maria Calaf ‘per la molt digna culminació, l’any 2008, d’una dilatada i exemplar trajectòria com a reportera internacional a TVE i pel seu compromís com a flamant presidenta del Centre Internacional de Premsa de Barcelona’.

El 16 de juny passat, el Consell va concedir els Premis Nacionals de Literatura a Jaume Pòrtulas per la seva ‘Introducció a la Ilíada: Homer entre la història i la llegenda‘ i el Premi Nacional de Còmic a Guillem Cifré per l’àlbum ‘Artfobia II’.

El jurat

Formaven el jurat vint-i-quatre personalitats de la cultura, com ara Víctor-M. Amela, periodista, degà de la crítica de televisió a la premsa espanyola; Josep Bohigas, arquitecte i professor associat de Projectes de l’ETSAB; Àlex Broch, crític, assagista, professor universitari i editor; Arcadi Calzada, assessor d’art, consultor financer i empresari; Anna Lizaran, actriu i directora teatral; Marta Ramoneda, llibretera, directora de la Central; Carme Riera, escriptora i professora universitària; i Elisenda Roca, periodista, escriptora i directora de ‘La tarda’, de Barcelona Televisió.

Enllaços
Notícia anterior: Jaume Pòrtulas i Guillem Cifré, premis nacionals de Literatura i de Còmic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any