Mousavi assumeix en públic la direcció de la revolta a l’Iran

  • Apareix entre els manifestants per primera volta · Khamenei anuncia que dirigirà avui la pregària de divendres i Mousavi crida a boicotar-lo · Els opositors concreten les denúncies de frau electoral

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap reformista Mir Hossein Mousavi va aparèixer ahir entre els manifestants de Teheran per primera volta i va assumir la direcció del moviment. Desenes de milers de manifestants tornaren a protestar a la capital i en algunes altres ciutats, mentre el Consell de Guardians de la Revolució convidava els candidats a una reunió. I s’ha sabut que la pregària d’avui seria dirigida per l’aiatol·là Ali Khamenei, que és possible que parli de la revolta.Mousavi ha demanat als seus seguidors que boicotessin el discurs de Khamenei i que no acudissin a les mesquites. El capdavanter de la revolució no ha aclarit fins ara la seva posició en el conflicte, si bé en un primer moment va donar suport al president Ahmadinejad. Però ahir, en una compareixença pública, va dir que tots els candidats eren igual de vàlids per al poble iranià.

L’oposició concreta les irregularitats

Els grups de l’oposició van concretar ahir, en una conferència de premsa, que havien trobat 646 irregularitats electorals que, sostenen, van alterar el resultat dels comicis. El Consell dels Guardians de la Revolució, que a l’Iran és el responsable del procés electoral, els ha convocats a una reunió, que es farà a principi de la setmana entrant, per a parlar dels resultats i de la mecànica del recompte.

Enllaços
www.iran.ir: Portal oficial del govern iranià (en anglès | en català).
+ VilaWeb: Pàgina especial amb ‘tweets’ sobre la situació de l’Iran, en directe des d’aquell país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any