Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  19.06.2009  06:00

Centenars de manifestants es concentren contra la política educativa valenciana

Escola Valenciana insta a demanar la dimissió de Camps per correu electrònic

Men?ame
 

Centenars de manifestants protestaren ahir a la plaça de Manises contra la política educativa del Consell i els valors 'antidemocràtics' del president de la Generalitat, Francisco Camps, en un acte que també serví per homenatjar la comunitat educativa 'pel seu compromís i serietat, malgrat el menyspreu de l'administració valenciana.' L'acte, organitzat per Escola Valenciana, tenia per lema 'Senyor Camps, el valencià obri la porta a les llengües'.

Alguns dels manifestants portaven pancartes amb missatges com: 'Rita, per educació, torna a l'escola', 'Rota, zero patatero en valencià' o 'Senyor Camps, ja n'hi ha prou, de censures i actituds antidemocràtiques'.

Durant l'acte, Escola Valenciana va instal·lar un equip de música per a fer sentir missatges enviats per pares, alumnes, polítics, sindicats i professors que denunciaven les mancances del sistema educatiu valencià. La idea d'Escola Valenciana era d'instal·lar una pantalla gran per a projectar-hi els missatges, però l'ajuntament li’n va denegar l'autorització.

'Senyor Camps, contra la censura apostem per les paraules; en lloc del pensament únic i del monolingüisme, apostem per la diversitat; contra la corrupció, apostem per la dignitat, l'honradesa i la feina diària', deia el manifest que ha llegit Diego Gómez, president de l'entitat.

Per denunciar les traves de l'ajuntament a l'acte, Escola Valenciana insta la tothom a enviar un nou missatge al president Camps, via correu electrònic, dins la campanya 'No en el meu nom.' El text proposat diu, entre més coses, que el president de la Generalitat Valenciana demostra el seu 'tarannà antidemocràtic censurant actes i atemptant contra la llibertat d'expressió'. Alhora, li demana que dimiteixi perquè, diu, 'vostè ha deixat de representar-nos, ens avergonyeix'.