Castells confirma minsos avenços en la negociació pel finançament

  • Ho diu en un ple marcat per la tensió amb Convergència, que acusa el govern de no controlar el dèficit pressupostari

VilaWeb
Redacció
18.06.2009 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ha admès que ‘per primera vegada des del mes de desembre les coses s’han bellugat’ en la negociació pel finançament, però també que aquests avenços eren encara ‘insuficients’ (àudio). Ho ha dit en un ple parlamentari marcat per la tensió entre el conseller i el diputat de CiU Jordi Turull, que ha acusat el govern de no controlar el dèficit pressupostari, que és del 2,38%. Castells l’ha acusat d”irresponsabilitat, demagògia i manipulació.’Turull ha acusat el govern de mentir per haver dit que el dèficit previst es multiplicaria per dos: ‘És mentida; es multiplica per deu i no per dos, la previsió’, unes paraules que no han agradat gens al conseller Castells, qui ha replicat: ‘Què vol dir mentida, en aquesta cambra? No s’han de deixar passar aquestes coses perquè no s’hi val tot’.

Negociació amb el govern espanyol

Com ja havia dit en altres ocasions, Castells ha destacat que des de Madrid s’havien fet moltes declaracions al respecte, però que ‘desgraciadament el temps que perdien fent declaracions no el perdien fent propostes concretes que permetessin apropar posicions’.

El conseller ha remarcat que ‘no s’ha arribat fins aquí per acceptar un mal acord’ de finançament i ha reiterat que ‘qui pensi que acabarem aceptant un mal acord per la pressió de dates, s’equivoca’.

‘Hi podria haver un acord sense Catalunya’

Castells ha estat preguntat per les declaracions la vice-presidenta, Elena Salgado, que va declarar que el nou finançament es pot aprovar i posar en marxa sense el consens de totes les comunitats de l’estat espanyol. El conseller ha admès que ‘podria passar que es pacti el finançament amb les comunitats sense Catalunya’, però ha volgut deixar molt clar que ‘això seria un gran fracàs també per a l’estat espanyol.’

Enllaços
Àudio: Castells admet avenços insuficients en la negociació sobre el finançament.
Web del diputat de CiU, Jordi Turull.
Web del departament d’Economia i Finances.
Web del parlament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any