Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  17.06.2009  18:47

En directe des de l'Iran

VilaWeb us ofereix un recull d'apunts d'usuaris de Twitter que escriuen des de l'Iran

Men?ame
 

Arran de les eleccions presidencials, de les protestes de l'oposició, amb les topades corresponents amb la policia, i les dels partidaris del govern, el servei de microblocs Twitter s'ha convertit en una de les eines més ràpides per a saber què passa a l'Iran i què en pensen els iranians. Per això us oferim un recull d'apunts d'usuaris de Twitter que escriuen des de l'Iran i que s'actualitza automàticament així que hi escriuen els autors.

Tot i les traves del govern iranià als periodistes estrangers, la censura d'internet i els obstacles contra els internautes, la xarxa continua essent una de les vies d'informació més eficaces per a informar-se de la situació de l'Iran. I Twitter és ara la manera més ràpida de difondre informació per tot el món, perquè és àgil, fàcil de connectar-hi amb usuaris de tot arreu i d'ús ben simple.

Ara, Twitter també té limitacions: els missatges tan sols poden ser de cent quaranta caràcters i és molt difícil de verificar la informació publicada; en el cas de l'Iran, ho és saber qui escriu des d'allí, qui és un exiliat que escriu des de fora o qui és un simple estranger que dóna suport als opositors. N'és la raó que els internautes iranians demanen als usuaris de Twitter que els donen suport que es configurin el compte com si l'actualitzessin des de l'Iran, perquè a les autoritats els sigui més difícil de prendre represàlies contra els qui escriuen realment des de Pèrsia estant.

Tot i amb això, Twitter és ple d'apunts sobre la situació de l'Iran. Si hi feu una cerca per les etiquetes #Iranelection o #gr88, n'hi trobareu a milers que hi fan referència, escrits des de qualsevol lloc del món. Twazzup fins i tot ha obert una pàgina especial per a l'ocasió que aplega tot d'apunts de Twitter fets sobre l'Iran o des de l'Iran. A més, si hi feu una cerca amb l'etiqueta #CNNfail podreu trobar centenars de comentaris que expliquen errors o crítiques del seguiment de la situació fet per la CNN.