El govern de Navarra demana el tancament de tres ràdios en èuscar

  • Al·lega que les emissions generen interferències a l'aeroport de Pamplona

VilaWeb
Redacció
17.06.2009 - 17:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general de Comunicació de Navarra, Joaquín Ortigosa, ha advertit que l’executiu actuaria contra Radio Euskadi, Euskalerria Irratia i Euskadi Irratia si, abans del 30 de juny, no deixaven d’emetre des del turó navarrès del Perdó. El govern al·lega, basant-se en una informació del Ministeri d’Indústria espanyol, que les emissions generen interferències a l’aeroport de Pamplona i que aquestes suposen un perill per a la seguretat aèria.El govern parteix d’un informe d’Aena que advertia del perill que suposaven aquestes emissions per a l’aeroport de Pamplona. Tanmateix, segons que informa el diari Gara, Euskalerria Irratia ha dit que els causants de les pertorbacions a les antenes van ser identificats el gener de 2009 i que, entre ells, no hi havia pas Euskalerria Irratia.

Expedient informatiu i multes de fins a 120.000 euros

Ortigosa ha advertit que ‘actuaria’ si el 30 de juny encara no han cessat les emissions. En aquest sentit, ha obert un expedient informatiu per a requerir a les emissores esmentades que deixin d’emetre i el Ministeri d’Indústria espanyol, per la seva banda, ‘ha obert un expedient sancionador en què proposa multes de fins a 120.000 euros.’

Si cessen les emissions d’aquestes ràdios, a la comarca de Pamplona desapareixerien totes les emissions radiofòniques en èuscar.

Enllaços
EiTB: El Gobierno navarro ordena que Radio Euskadi y Euskadi Irratia dejen de emitir.
Gara: El Gobierno de Sanz avisa a Euskalerria Irratia, Euskadi Irratia y Radio Euskadi que si no dejan de emitir actuará.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any