Pau Gasol ja té l’anell

  • Seguim a la xarxa l'ascens fulgurant del jugador santboià a l'elit del bàsquet

VilaWeb
Redacció
15.06.2009 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de vuit temporades a la lliga de bàsquet més espectacular del món, dues participacions en l’exclusiu All Stars (2006 i 2009) i més de deu mil punts a l’esquena (vídeo), el gegant santboià Pau Gasol (2,15 cm) ja té un anell de l’NBA. Dilluns a la matinada els Lakers de Gasol han superat en el cinquè partit de la fase final l’Orlando Magic per 86-99, i l’equip de Los Angeles s’embutxaca el dotzè campionat de la seva història. L’obtenció de l’anell corona una carrera fulgurant, des que va començar a jugar a bàsquet a l’Escola Esportiva Llor fins al fitxatge pels Lakers, el febrer de 2008 (vídeo). La xarxa és testimoni de l’ascensió de Gasol a l’elit del bàsquet i, també, del seu esperit de lideratge. Hi ha milers de vídeos amb el santboià de protagonista: els millors punts i jugades, el seu debut als Lakers, un resum de la temporada actual… De vídeos, també se’n troben a la web dels Lakers, on Gasol té molt de protagonisme a la secció de fons d’escriptori, malgrat l’allargada ombra de l’estrella indiscutible de l’equip, Kobe Bryant. I és que el jugador català ha sabut mantenir l’aurèola de líder que va guanyar-se durant els primers anys de NBA als Grizzlies, on la seva mitja barba es va convertir en tota una icona de l’equip on ara juga el seu germà Marc.Sense deixar la pàgina dels Lakers, a la seva biografia se’l defineix com a originari de Catalunya i s’especifica que parla tres idiomes: el català, l’anglès i l’espanyol. De fet, amb l’aterratge de Gasol i alguns altres jugadors catalans a l’NBA, des de 2004 les votacions de l’All Star es poden fer, també, en català.

En una altra web, l’oficial de l’NBA, s’acumulen totes les estadístiques del jugador número 16 dels Lakers, amb detall divertit inclòs: al marge superior dret, si cliqueu el vincle sobre productes de Pau Gasol, sereu redirigits… a la botiga dels Grizzlies.

Però per tenir el màxim nombre de dades del jugador català, la millor opció és adreçar-se a la seva pàgina, PauGasol.com, que proposa en català, anglès i espanyol notícies, vídeos, apunts de bloc i alguns recursos més: a Signature Moves, patrocinada per Nike, Pau Gasol ensenya els seus moviments essencials a la pista; i a 2,15, una espectacular web multimèdia, es donen moltes dades personals seves i fins i tot dedica signatures virtuals.

Enllaços
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Pau Gasol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any