Ahmadinejad defensa la seva victòria mentre l’oposició denuncia frau electoral

  • L'actual president ha guanya amb més del 62% dels vots · La tensió es trasllada al carrer, amb topades entre seguidors de Moussavi i la policia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2009 - 21:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president electe de l’Iran, Mahmoud Ahmadinejad, ha comparegut a la televisió per defensar la legitimitat de les eleccions, contra les denúncies de frau de l’oposició. Ahmadinejad ha dit que la victòria era del poble iranià, que havia optat pel continuisme. Però seguidors del principal rival, Mir Hossein Mousavi, han sortit a protestar als carrers de Teheran, on hi ha hagut topades entre opositors i policia (recull fotogràfic i de vídeos).’Prop de quaranta milions de persones han participat en unes eleccions totalment lliures. És un gran rècord i un orgull per a tot el món’, ha dit el president de l’Iran, que ha obtingut el 63% dels vots, gairebé el doble que Moussavi. Indignat pels resultats, Moussavi ha expressat la seva ‘protesta enèrgica’ per les ‘violacions’ que considera que hi ha hagut i ha advertit que no es rendiria. ‘El resultat de l’actuació d’alguns oficials posarà en perill els pilars de la República islàmica i establirà la tirania al país’, ha dit en un comunicat.

Per la seva banda, el dirigent suprem, l’aiatol·là Alí Khamenei, ha demanat a tots els iranians que donin suport al president electe.

Un dels fets més destacables d’aquestes eleccions presidencials ha estat la participació multitudinària, d’un 85%, i que va obligar ahir a allargar l’horari dels col·legis electorals.

Enllaços
Mitjans iranians: Teheran Times | Iran Daily | Press TV.
Agència IRNA | Agència ISNA.
Seguiu els esdeveniments a l’Iran a través del twitter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any