Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  12.06.2009  20:31

El recompte atorga dos-cents vots més a Iniciativa Internacionalista al Principat

Els vots tornats per la junta electoral a Iniciativa Internacionalista fan que superi el PP al País Basc

Men?ame
 

Iniciativa Internacionalista ha guanyat més de dos-cents vots al Principat després dels recomptes de les quatre juntes electorals provincials. 188 d'aquests vots corresponen a la circumscripció de Barcelona, on la llista ha obtingut, finalment, 12.522 vots. A Lleida n'ha obtinguts quaranta més i, a Girona, dotze. D'una altra banda, al País Basc, la candidatura ha superat el PP i ha esdevingut la tercera força política. La Junta Electoral li ha reconegut 1.116 vots més.

Les queixes dels integrants d'Iniciativa Internacionalista, que argumenten que se'ls priva del dret de veure els vots nuls, s'estenen a tot l'estat espanyol. Així, el dirigent independentista basc Arnaldo Otegi ha demanat 'que es deixin veure els 97.000 vots nuls' per demostrar que no s'ha comès cap frau i no 's'ha robat un eurodiputat' a la formació.

Segons les dades provisionals fetes públiques diumenge, el PP tenia al País Basc 115.911 vots i Iniciativa Internacionalista 115.281. En el recompte al País Basc també van aparèixer errors que afectaven partits com el PSOE, el PP o el PNB, que perdien vots però no tants com Iniciativa. Aralar i EA, en canvi, rebien vots de més.

Continua el recompte

A la majoria de les circumscripcions electorals els resultats van tancar-se ahir, però per a comparar els resultats comunicats per telèfon amb les actes escrites hi ha temps fins dissabte. I com que pot haver-hi reclamacions, aquestes es poden decidir, a tot estirar, fins el 17 de juny. Després, i com a molt tard abans del dia 22, les juntes electorals provincials han d'enviar els resultats a la junta electoral central. Aquesta té temps fins el dia 27 per proclamar oficialment els resultats.