El recompte atorga dos-cents vots més a Iniciativa Internacionalista al Principat

  • Els vots tornats per la junta electoral a Iniciativa Internacionalista fan que superi el PP al País Basc

VilaWeb
Redacció
12.06.2009 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iniciativa Internacionalista ha guanyat més de dos-cents vots al Principat després dels recomptes de les quatre juntes electorals provincials. 188 d’aquests vots corresponen a la circumscripció de Barcelona, on la llista ha obtingut, finalment, 12.522 vots. A Lleida n’ha obtinguts quaranta més i, a Girona, dotze. D’una altra banda, al País Basc, la candidatura ha superat el PP i ha esdevingut la tercera força política. La Junta Electoral li ha reconegut 1.116 vots més.Les queixes dels integrants d’Iniciativa Internacionalista, que argumenten que se’ls priva del dret de veure els vots nuls, s’estenen a tot l’estat espanyol. Així, el dirigent independentista basc Arnaldo Otegi ha demanat ‘que es deixin veure els 97.000 vots nuls’ per demostrar que no s’ha comès cap frau i no ‘s’ha robat un eurodiputat’ a la formació.

Segons les dades provisionals fetes públiques diumenge, el PP tenia al País Basc 115.911 vots i Iniciativa Internacionalista 115.281. En el recompte al País Basc també van aparèixer errors que afectaven partits com el PSOE, el PP o el PNB, que perdien vots però no tants com Iniciativa. Aralar i EA, en canvi, rebien vots de més.

Continua el recompte

A la majoria de les circumscripcions electorals els resultats van tancar-se ahir, però per a comparar els resultats comunicats per telèfon amb les actes escrites hi ha temps fins dissabte. I com que pot haver-hi reclamacions, aquestes es poden decidir, a tot estirar, fins el 17 de juny. Després, i com a molt tard abans del dia 22, les juntes electorals provincials han d’enviar els resultats a la junta electoral central. Aquesta té temps fins el dia 27 per proclamar oficialment els resultats.

Enllaços
Web del Ministeri de l’Interior espanyol amb el recompte provisional de vots.
Notícia anterior a VilaWeb: La sospita de tupinada contra Iniciativa Internacionalista destapa un cúmul de despropòsits en el recompte dels vots de les europees.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any