‘Mou-te pels quiets’ reuneix actors, músics, periodistes i escriptors

  • El concert benèfic, impulsat per Màrius Serra, vol fer visibles els nens pluridiscapacitats

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Actors, músics, periodistes i escriptors s’han sumat al festival benèfic ‘Mou-te pels quiets’, impulsat per l’escriptor Màrius Serra. Els guanys es destinaran a les fundacions Nexe i Guimbarda, que ajuden els pluridiscapacitats. El concert comença a les vuit del vespre, a la sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona. Entre els artistes participants hi ha Lluís Gavaldà, Neus Bonet, Sergi Lòpez, Joan Miquel Oliver, Queco Novell, Pau Riba, Tricicle…A aquests, però, se’n sumen molts més, car la llista d’artistes que han confirmat la seva participació és llarga: Albert Om, Pep Bou, Gossos, Carles Capdevila, Nina, Gospel Viu, Oriol Izquierdo, Ivette Nadal, Marta Angelat, Mathew Tree, Bruno Oro.

La capacitat de la sala Pau Casals quedarà limitada, finalment, a 1.600 persones. Tal com ha explicat Màrius Serra, això es deu al fet que s’hi ha reservat espai per a moltes cadires de rodes i per a les càmeres, car Canal 33 retransmetrà ‘en fals directe’ el concert, diumenge mateix, a partir de les 22.00.

Moltes sorpreses

Al festival hi haurà moltes altres ‘sorpreses’, algunes dites i d’altres per dir. Així doncs, al bloc ‘Mou-te pels quiets’ s’ha anunciat que Oriol Comas i Comaha inventat un joc il·lustrat per Bié, que s’inclourà a l’extens programa de mà que ha preparat l’organització.

Fotografies inquietes

Jordi Ribó ha fet, de manera paral·lela a l’organització del concert, un projecte ben especial. Ha fotografiat tots els participants al festival, en diferents indrets i circumstàncies, però sempre amb una cadira de rodes. Les fotografies es van poder veure a la llibreria Bertrand de Barcelona fins ahir, després d’haver romàs exposades durant vint dies. Avui cada artista signarà la seva pròpia fotografia, que es vendran posteriorment per tal d’aconseguir més fons per a les fundacions Nexe i Guimbarda.

De ‘Quiet’ a ‘Mou-te pels quiets’

De fet, ‘Mou-te pels quiets’ s’esdevé poc després de la publicació del darrer llibre de l’escriptor, ‘Quiet’ (Empúries), en què explica els set anys de vida del seu fill Lluís (Llullu), que pateix una encefalopatia multiforme: una malaltia cerebral que, a la pràctica, en fa un nadó perpetu, encara que tingui vuit anys.

Màrius Serra diu que quan va escriure el llibre no tenia pas clar si en faria presentacions o no, perquè el tema és molt personal i no sabia si s’hi veuria amb cor. Finalment, però, va fer-ne. I la resposta dels lectors, tan positiva, va encoratjar-lo a organitzar un esdeveniment que de mica en mica ha anat creixent fins a ultrapassar totes les expectatives. ‘Tota l’energia que vaig rebre arran de la publicació del llibre em va donar forces per a retornar a aquestes fundacions el que hem rebut d’elles, perquè han ajudat molt el nostre fill’, ha explicat l’escriptor.

Enllaços
Bloc de ‘Mou-te pels quiets’.
VilaWeb: Quietuds i inquietuds de Màrius Serra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any