L’oposició nega que el ‘cas Vilaró’ estigui tancat

  • Tensa reunió de la Comissió de Seguretat · Escarp opta per no respondre les preguntes compromeses · CiU diu que 'en un país normal hi hauria dimissions' i desmunta que el text de la jutgessa doni la raó a Vilaró · Esquerra qualifica el cas de 'vergonya' i demana que l'Ajuntament retiri la querella contra els mitjans de comunicació · El PP reclama coordinació entre Mossos i Guàrdia Urbana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.06.2009 - 12:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern municipal de Barcelona ha decidit escudar-se rere la seva interpretació de la sentència judicial sobre el cas Vilaró per a no respondre les preguntes de l’oposició que han tornat a qüestionar avui com ha estat portat l’afer. CiU ha rebatut que la sentència inculpi els mossos, com interpreta el PSC i ha dit que ‘en un país normal hi hauria dimissions’. Esquerra també ha dit que el cas segueix obert i ha demanat al bipartit que retiri les querelles contra els mitjans que van qüestionar la versió oficial, entre els quals VilaWeb.

Aquest matí s’ha reunit a l’ajuntament de Barcelona la comissió extraordinària de seguretat per a analitzar el ‘cas Vilaró’. Ho ha fet un dia després que la jutgessa arxivés el cas perquè no es pot determinar ni l’autor ni ‘la mecànica lesional’ de les lesions que va patir el cap de la guàrdia urbana de Barcelona. És a dir, l’origen de les lesions. Malgrat això el bipartit ha interpretat que aquesta sentència (pdf) dóna la raó a Vilaró i desacredita el complet informe de la policia (pdf) conegut fa uns dies que desmuntava amb contundència la versió de les ferides que Vilaró va donar el juny de l’any passat.

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha optat per no respondre les preguntes més compromeses. Per exemple, ha dit que ella no era a la sessió ‘per a ser interrogada’ com a única resposta al portaveu de Convergència, Joaquim Forn, quan aquest li ha recordat que ara fa un any va negar a les càmeres de VilaWeb (vídeo) l’existència de lesions altres que la de la melsa. Els informes mèdics deixen clar ara que la lesió per la qual Vilaró va entrar a l’hospital era de testicles.

CiU diu que ‘en un país normal hi hauria dimissions o destitucions’

La intervenció més contundent l’ha protagonitzada el portaveu de CiU, Joaquim Forn, que ha analitzat punt per punt l’informe dels mossos i la resolució de la jutgessa. Forn ha deixat clar que la jutgessa arxiva el cas no només perquè no pot determinar l’autor de les ferides del cap de la guàrdia urbana sinó també perquè ‘no veu indicis de perpetració de delicte’ i no pot saber com va es va ferir en realitat.

El portaveu convergent ha dit que’en un país normal hi hauria dimissions o destitucions’, tot i que no ha demanat la dimissió de la regidora.

Esquerra diu que el cas continua existint

El portaveu d’Esquerra Republicana, Ricard Martínez, ha respost els regidors del PSC i al portaveu d’ICV, Joaquim Mestre, afirmant que el cas Vilaró segueix existint malgrat la sentència. El portaveu eco-socialista havia dit que el ‘cas Vilaró’ ja no existeix després de la sentència. Els republicans han recomanat ‘diplomàcia’ entre la Generalitat i l’ajuntament per a arribar a un consens que resolgui el cas i ha demanat al govern municipal que retiri les querelles que encara són vives contra els mitjans de comunicació, entre els quals VilaWeb.

El PP creu que no hi ha hagut transparència informativa

Àngels Esteller, representant el Partit Popular, ha afirmat que l’acord de transparència informativa que el mateix Ajuntament va aprovar ara fa un any no s’ha complert. També ha demanat més coordinació entre els cossos policials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any