Els vots tornats per la junta electoral a Iniciativa Internacionalista fan que superi el PP al País Basc

  • Continua el recompte oficial de vots de les eleccions europees, que pot durar fins el dia 27

VilaWeb
Redacció
12.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La nit de les eleccions europees el PP era la tercera força política d’Euskadi i Iniciativa Internacionalista la quarta. Avui ja no. Avui, després del recompte de les paperetes al País Basc la candidatura independentista ha superat la popular i és la tercera força política basca. La Junta Electoral li ha reconegut 1.116 vots que havien estat atorgats ‘per error’ a unes altres forces: 888 a Guipúscoa, 384 a Biscaia, 126 a Navarra i 70 a Àlaba.Segons les dades provisionals fetes públiques diumenge, el PP tenia 115.911 vots i Iniciativa Internacionalista 115.281. En el recompte al País Basc també van aparèixer errors que afectaven partits com el PSOE, el PP o el PNB, que perdien vots però no tants com Iniciativa. Aralar i EA, en canvi, rebien vots de més.

A les altres circumscripcions no hi ha constància que s’hagin tornat vots a Iniciativa Internacionalista, però sí a uns altres partits. El cas més sonat, el de la població valenciana de Beneixida, ja s’ha resolt, car la Junta Electoral ha atorgat al PSOE els vots atribuïts al POSI. En aquesta població, on vota la vice-presidenta del govern espanyol, tots els vots del PSOE havien estat atorgats al POSI.

Continua el recompte

A la majoria de les circumscripcions electorals els resultats van tancar-se ahir, però per a comparar els resultats comunicats per telèfon amb les actes escrites hi ha temps fins dissabte. I com que pot haver-hi reclamacions, aquestes es poden decidir, a tot estirar, fins el 17 de juny. Després, i com a molt tard abans del dia 22, les juntes electorals provincials han d’enviar els resultats a la junta electoral central. Aquesta té temps fins el dia 27 per proclamar oficialment els resultats.

Enllaços
Web del Ministeri de l’Interior espanyol amb el recompte provisional de vots.
Notícia anterior a VilaWeb: La sospita de tupinada contra Iniciativa Internacionalista destapa un cúmul de despropòsits en el recompte dels vots de les europees.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any