Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  11.06.2009  06:00

El recompte de vots esmena alguns dels molts errors denunciats

La sospita de tupinada contra Iniciativa Internacionalista ha posat al descobert molts de disbarats sobre totes les candidatures

Les candidatures tenen fins dilluns per a presentar reclamacions ·

Men?ame
 

Algunes juntes electorals provincials ja va tancar el recompte de vots ahir, encara que la data límit sigui dissabte. Les crítiques d'Iniciativa Internacionalista, de possible frau electoral, van revelar, amb sorpresa, un seguit d'errors difícils d'entendre, i alguns ja s'han començat a resoldre. Per exemple, la Junta Electoral de València confirmà ahir que els resultats de Beneixida, on vota la vice-presidenta del govern espanyol, eren 'erronis'.

La Junta ho va atribuir a una 'errada tècnica, resolta ràpidament'. El PSPV va informar, a través d'un comunicat, que el partit havia obtingut a Beneixida 215 vots. A la web del Ministeri de l'Interior espanyol, aquests 215 vots s'atribuïen al POSI, vencedor per sorprensa de les eleccions d'aquest municipi.

A Barcelona els representants d'Iniciativa Internacionalista que van assistir al recompte, un dels quals fou expulsat perquè no portava l'acreditació corresponent, van queixar-se de les dificultats que havien tingut per a poder revisar els vots nuls, perquè hi posaren traves, segons que van explicar a VilaWeb membres d'alguns partits; de fet, no van poder revisar-los tots. Un altre exemple és el de la Junta de Guipúscoa, on representants d'II van explicar que 888 dels vots de la seva formació havien anat a parar a cinc partits diferents. I és que els errors en el recompte afecten tot de candidatures, no solament II.

Els representants i apoderats de les candidatures tenen temps fins dilluns per a presentar les reclamacions que considerin convenients.