El grup Acte de Sobirania portarà avui a Barcelona i a Girona la protesta pel col·lapse de la via estatutària

  • L'independentisme cívic demana responsabilitats a la classe política i que es garanteixi el dret a decidir

VilaWeb
Redacció
11.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui hi haurà sengles concentracions pel fracàs de l’estatut i per demanar als polítics que assumeixin responsabilitats i que responguin a les demandes del la població. Es faran a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i a la del Vi de Girona, a les 19.30, convocades per Acte de Sobirania. Aquesta plataforma vol obrir un debat social sobre la situació del nostre país, amb vista a establir un marc de sobirania que garanteixi el dret de decidir.Mitjançant aquest manifest, demanen que la classe política faci un acte de sobirania, que passaria, per exemple, perquè el Parlament de Catalunya es comprometés a treballar per la independència.

Enric Fontanals, un dels impulsors de la convocatòria, es queixa que ‘les institucions espanyoles ens menyspreen’, referint-se a la sentència del constitucional, que pot escapçar l’estatut, i al retard del finançament. Considera, per tany, que la via autonòmica no duu enlloc i fa que Catalunya desaparegui com a país i com a poble.

Acte de Sobirania és integrat per un grup de persones vinculades al món associatiu, impulsors d’entitats com la Plataforma pel dret de decidir, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia (vídeo), encapçalada pels ex-consellers Agustí Bassols i Max Cahner, i la Comissió de la Dignitat. Tots ells treballen sota el lema ‘Només un poble que hi va, hi arriba. Un país lliure, un país millor’.

En les concentracions d’avui a Barcelona i a Girona volen escenificar la defunció i l’enterrament de la via estatutària i demanar als polítics que donin resposta a les demandes que s’han anat recollint i que es remetran a final de mes al Parlament. Des del mes de març, el grup ha anat duent a terme una desena d’actes a diferents poblacions per a promocionar aquestes accions.

Enllaços
Acte de Sobirania: Bloc i grup de Facebook.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any