Seguiment desigual de la vaga contra la política educativa del conseller Maragall

  • Els sindicats han cridat avui a una vaga de tres hores

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.06.2009 - 16:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga de tres hores convocada pels sindicats de l’ensenyament (USTEC·STEs, CC OO, ASPEP-SPS, UGT i CGT) ha tingut un seguiment desigual. A Barcelona, unes cinc-centes persones s’han concentrar a la plaça Sant Jaume contra la nova Llei d’Educació de Catalunya, amb pancartes on es podia llegir ‘No a les polítiques del departament d’Educació’ i crits de ‘Maragall dimissió’. També hi ha hagut concentracions davant els serveis territorials de cada zona.A Tarragona, un centenar de professors han tallat el trànsit davant els serveis territorials d’Educació a Tarragona per protestar contra la LEC i les mesures que proposa el Departament.

La portaveu d’USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha explicat que la finalitat de la protesta era que els parlamentaris es conscienciïn que ‘aquesta llei no pot aprovar-se si la rebutja la comunitat educativa.’ La portaveu de CC OO, Montse Ros, ha dit que era ‘tard per aturar la llei’ però s’ha mostrat confiada que els parlamentaris ‘faran canvis abans de la seva aprovació definitiva’.

La portaveu d’UGT, Roser Font, ha tornat a criticar la mesura d’hores extres del conseller d’Educació, Ernest Maragall, perquè al seu parer, ‘per cada sis docents que facin hores extres i haurà un plaça menys d’interins’; una mesura que considera ‘incomprensible en temps de crisi’. En la mateixa línia, el secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, ha dit que retallar despeses en temps de crisi era ‘un insult a la intel·ligència’ i ‘un atac al sistema educatiu’. Álvarez ha destacat que la LEC naixia morta perquè no tenia el suport de la comunitat educativa i ha dit que tampoc no resolia les necessitats de l’educació.

Per la seva banda, el secretari general de CC OO, Joan Carles Gallego, ha definit Maragall com el ‘conseller de vergonya’ perquè ‘es nega a dialogar amb els representants sindicals.’ Segons Gallego, la LEC és un text que ‘no aborda els problemes reals de l’educació’ i que potencia ‘unes condicions laborals que van en detriment de l’ensenyament.’

Aquesta és la tercera volta que s’interromp l’activitat lectiva durant aquest curs en protesta contra la política del conseller Ernest Maragall i la llei d’educació (LEC), que ha d’arribar al ple del parlament aquest mes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any