Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  09.06.2009  15:55

La Setmana del Llibre en Català tornarà a Barcelona l'any vinent

Serà al parc de la Ciutadella i, per primera vegada, coincidirà amb la Diada del Principat

Men?ame
 

Avui s'ha arribat a un acord que permetrà que el 2010 la Setmana del Llibre en Català torni a Barcelona, després que l'any passat marxés, per primera vegada, de la ciutat comtal i s'instal·lés a Sant Cugat. La pèrdua de capitalitat d'aquest esdeveniment va provocar el malestar d'escriptors i del Gremi de Llibreters que va abandonar l'organització. La pròxima edició se celebrarà del 10 al 19 de setembre al parc de la Ciutadella, coincidint amb la Diada.

Albert Pèlach, reelegit president de la comissió organitzadora de la Setmana ha dit: 'S’ha trobat una fórmula de consens que engresca tothom, especialment per la vinculació de la festa nacional amb el llibre i la cultura catalanes'. L'any vinent es vendran tant llibres com novetats i es reforçarà el concepte de 'festa del llibre' amb un ambiciós programa d’activitats. Malgrat que la Setmana marxarà de Sant Cugat hi ha la voluntat que arribi a aquesta localitat en especial i a tot el territori. També es mantenen la presència i implicació de la Generalitat de Catalunya i diferents entitats locals, entre elles els ajuntaments de Barcelona i de Sant Cugat del Vallés.

Tots aquests canvis han estat fruit de les converses de les darreres setmanes entre els gremis i associacions presents a la comissió organitzadora: Associació d'Editors en Llengua Catalana, Gremi d'Editors de Catalunya, Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya i les esmentades Administracions. En els propers mesos es concretarà el projecte, que es farà públic abans de final d’any.