Els mossos desallotgen els opositors de la MAT

  • Han aturat durant unes hores les obres de la torre 39

VilaWeb
Redacció
09.06.2009 - 14:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Membres del col·lectiu Nova Energia, que fa accions de resistència pacífica en contra del projecte de la línia de Molt Alta Tensió, han intentat avui aturar les tasques de construcció de la torre 39 de la MAT posant-se davant de camions i excavadores. Els mossos d’esquadra els han arrossegat per permetre el pas, de nou, de la maquinària. El col·lectiu diu que farà més accions i demana un debat públic sobre la necessitat de la línia elèctrica.El col·lectiu, segons que explica un dels portaveus, Martí Olivella, demana veure l’autorització de l’obra de la torre 39, a Sant Martí de Centelles (Osona) i l’estudi d’impacte ambiental que requeria la constucció d’aquesta torre. Segons Nova Energia, la construcció de la torre 39, igual que una vintena més, es va posposar perquè requeria aquesta autorització. A més, també demana que no s’executi la construcció fins que no s’hagin resolt els recursos pendents de sentència al Tribunal Suprem.

Actualment, els operaris eixamplen el camí d’accés a la torre. Fa uns deu dies es van talar els arbres i dissabte va arribar l’excavadora, segons explica el col·lectiu. Tanmateix, la presència d’alguns membres de Nova Energia va fer que la maquinària es retirés de manera temporal.

Enllaços
Bloc de Nova Energia.
Arxiu de VilaWeb: REE no indemnitzarà els ajuntaments empordanencs afectats per la MAT (30-4-09) l No a la MAT lamenta que ara es consideri la possibilitat de colgar la línia a Collserola (3-3-09).
VilaWeb TV: Moisès Jordi: ‘La MAT es pot soterrar pertot arreu’ (28-3-2008) | Síndic: ‘Les obres de la MAT s’han començat sense tenir en compte la normativa’ (16-6-2008) | ‘No he negociat res, tinc pilones de la MAT a casa i no he vist ni un duro’ (3-6-2008).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any