Els llibres de la Biblioteca de Catalunya i de l’Ateneu Barcelonès a Google Books

  • Van signar un conveni amb Google juntament amb unes altres entitats catalanes

VilaWeb
Redacció
08.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja es poden consultar milers d’obres del fons de la Biblioteca de Catalunya i de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès al portal Google Books. Aquesta digitalització permet a les dues biblioteques d’actualitzar-se i d’oferir accés gratuït al coneixement universal. Aquesta iniciativa, anunciada el gener de l’any 2007, permetrà als lectors de tot el món d’accedir a la riquesa cultural del nostre país i, ben possiblement, de descobrir-la.Des d’aquest mateix portal els usuaris poden accedir a les col·leccions digitalitzades de la resta de grans biblioteques que formen part del Google Library Project: universitats de Harvard, Michigan, Oxford i Stanford, Complutense de Madrid i biblioteca pública de Nova York.

Dos dels llibres que es poden consultar

Alguns dels llibres que es poden consultar són ‘Diccionario manual de la lengua catalana y castellana‘, d’Agustí Antoni Roca i Cerdà, publicat l’any 1824 i digitalitzat el 9 de juliol del 2008, que forma part del fons de la Biblioteca de Catalunya i ‘Manual de Ritus del Bisbat de Vich, reduit y coordenat‘, publicat l’any 1837 i digitalitzat el 17 de desembre del 2008, del fons de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès.

La Biblioteca de Catalunya i l’Ateneu Barcelonès van signar el conveni amb Google conjuntament amb el Centre Excursionista de Catalunya, el Seminari de Barcelona i l’Abadia de Montserrat.

Google Books és un portal d’accés a documents bibliogràfics via internet. Conté un cercador que permet de trobar i consultar des d’un text concret a una obra completa. Quan ha trobat allò que cercava, l’internauta pot llegir-ho digitalitzat en alta resolució. Aquest servei posa a l’abast de tothom un gran nombre de llibres històrics de domini públic, fora de préstec o de circulació.

Enllaços
Notícies relacionades a VilaWeb: Google publicarà a internet milers de llibres catalans. | Rutes literàries amb Google Maps i Google Books.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any