ERC demana que TV3 compri drets d’emissió per arribar a tot el territori

  • Aquesta petició arriba en plena polèmica a les Illes per la substitució de l'emissió de TV3 per una versió del canal internacional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de l’executiva nacional d’Esquerra, Ignasi Llorente, ha demanat que TV3 comprés els drets de determinades emissions per arribar als onze milions d’espectadors de tot el país. També ha demanat que TV3 emeti ‘en clau de domini lingüístic’, tenint en compte les variants de parla de tot el territori. Aquestes declaracions arriben en plena polèmica per la substitució a les Illes de l’emissió de TV3 pel canal internacional TV3Cat.Llorente ha dit, això no obstant, que TV3 no pot emetre al marge de la legalitat i que ho ha de fer amb voluntat de col·laborar amb IB3. Segons Llorente, la situació que hi ha ara a les Illes era previsible quan arribés l’apagada analògica i que no seguir la legalitat establerta hauria implicat ‘quedar-nos sense TV3, ni analògica ni digital’. ‘L’única opció és de treballar dins el marc digital’, ha afegit. Llorente també ha negat que el canal TV3Cat sigui ‘el mateix canal internacional que veuen al Japó o a la Xina’.

Dilluns el senyal que TV3 enviava a les Illes va ser canviat pel de TV3Cat. Això ha motivat critiques d’Obra Cultural Balear i de PSM, que Albert Sàez ha respost en unes declaracions a VilaWeb. Segons Sàez, ‘el percentatge de programes diferents entre TV3 i TV3Cat és molt petit’ i la raó del canvi és de respectar els drets d’emissió de programes contractats per IB3 en un marc en què les emissions de Televisió de Catalunya a les Illes passen a ser legals.

Albert Sàez diu que ‘des del punt de vista de l’espai nacional de comunicació hem de demanar-nos si és millor la situació anterior amb TV3 emetent de manera il·legal i IB3 emetent en castellà o l’actual, amb IB3 emetent en català i TV3 emetent a les Illes la seva programació amb la sola excepció d’aquells programes sobre els quals IB3 té els drets. Jo crec que és molt millor ara’. L’actual situació, diu el president de la CCMA, té l’origen precisament en el moment que IB3 passa d’emetre majoritàriament en castellà a emetre íntegrament en català i Sàez aclareix que si mai IB3 torna a emetre en castellà aleshores Televisió de Catalunya es considerarà deslliurada de l’acord.

El senyal de TV3cat també s’envia a l’estranger, solament amb els continguts propis de TV3.

Enllaços
Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació | Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.
Notícia anterior: Desconcert a les Illes per la desaparició de TV3, substituïda pel canal Internacional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any