Notícies

Dilluns  01.06.2009  18:28

TV3 desapareix de les Illes substituïda pel canal internacional

L'Obra Cultural protesta enèrgicament i reclama una rectificació del govern balear i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals · El PSM demana un acord de reciprocitat sense restricció de continguts

Men?ame
 

TV3 ha deixat de veure's a les Illes Balears, malgrat l'acord de reciprocitat signat pel govern català i el govern balear. Des d'avui, Televisió de Catalunya ha substituït les emissions digitals de TV3 per les del canal TV3CAT, que és com s'ha rebatejat el canal internacional, que s'emet a l'estranger i que no inclou els documentals, els films i les sèries de producció externa de la cadena. 'La direcció de TV3 tracta les Illes Balears com si fossin un país estranger', ha denunciat l'Obra Cultural Balear mitjançant aquest comunicat.

El març va entrar en vigor l'acord de reciprocitat entre TV3 i IB3 signat pel govern català i el balear. Aleshores, l'Obra ja es va queixar que l'acord no posava fi a l'impediment que a les Illes es poguessin veure les produccions externes i que això implicava que en uns moments determinats de la programació es connectés amb el 3/24.

Ara, però, ni tan sols es connecta TV3, sinó que es fa la connexió del canal internacional. L'Obra recorda que d'aquesta manera 'les mallorquines i els mallorquins deixen de veure uns continguts que han estat presents a les nostres illes des de 1986, any en què l'Obra Cultural Balear i l'associació Voltor varen posar en marxa els repetidors que permeteren l'arribada de la televisió pública catalana'. Per aquesta raó, reclama a la direcció de TV3 una rectificació.

Per la seva banda, el PSM també ha expressat el rebuig a la situació actual, i ha demanat que la reciprocitat entre TV3 i IB3 fos total, sense cap restricció de continguts. En un comunicat, ha instat els governs 'a replantejar els termes dels convenis signats per tal de garantir la recepció de tots els canals de televisió públics en català de Catalunya i de les Illes Balears en aquests territoris'.