Salgado es mostra favorable a una reforma del sistema financer

  • Diu que el canvi de model productiu haurà d'anar acompanyat d'estímuls fiscals · També afirma que a l'estat espanyol hi ha un excés d'oferta de caixes

VilaWeb
Redacció
31.05.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La responsable d’Economia del govern espanyol, Elena Salgado, va explicatr ahir que el canvi de model productiu haurà d’anar acompanyat d’alguns ‘estímuls fiscals’ que contribueixin a un creixement de l’economia ‘més sostenible i equilibrat’. Salgado va dir que l’executiu espanyol es compromet a oferir incentius a les empreses més productives i menys contaminants. També va afirmar que a l’estat espanyol hi ha un excés d’oferta de caixes.La ministra, que va participat en la clausura de la XXV Reunió del Cercle d’Economia a Sitges, va posar com exemple el cas de l’impost de matriculació, que prima l’adquisició de vehicles menys contaminants, i va dir que les mesures que aprovarà el govern espanyol aniran en aquest sentit. Es va referir a la reedició del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que comptarà el pròxim any amb una dotació de cinc mil milions d’euros, però que a diferència de l’anterior, estarà dedicat a projectes relacionats amb el canvi de model econòmic. En matèria fiscal va explicar que el govern espanyol té la intenció d’introduir canvis per beneficiar l’estalvi i la inversió.

Reducció dels tràmits burocràtics

Salgado va dir que tot i que ara li correspon a l’Estat fer un gran esforç inversor per sortir de la crisi, el sector privat jugarà un paper fonamental en el canvi de model. En aquest sentit, va explicar que el govern està accelerant el pas per modificar més d’un centenar de decrets que permetin donar impuls a la millora de l’administració per tal que es redueixin els tràmits burocràtics i incentivar l’activitat econòmica, ja que, segons el seu punt de vista, no correspon a l’Estat dir a les empreses en quins sectors han d’invertir sinó crear les condicions perquè hi hagi creixement en l’economia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any