El PP contra la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9

  • Compromís havia presentat a les corts una proposició demanant el múltiplex que la faria possible

VilaWeb
Redacció
29.05.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP ha denegat a la comissió de coordinació, organització i règim de les institucions de les corts valencianes una proposició no de llei de Compromís demanant la ‘recepció normalitzada i estable dels canals de TV3 i Canal 33′ al País Valencià. La iniciativa incloïa la reclamació al govern espanyol perquè concedeixi el múltiplex necessari per a l’emissió de TV3 i Canal 33 al País Valencià. El PP no ha explicat els motius de la negativa.I no els ha explicats perquè va negar-se a no respondre les qüestions de Compromís en represàlia per les declaracions de Mònica Oltra, que havia dit que els avantpassats ideològics del PP torturaven.

Pel PSPV i Compromís la negativa del PP no té sentit, perquè el senat espanyol va aprovar per unanimitat, al febrer, una iniciativa en favor de la reciprocitat. I l’endemà d’aprovar-se al senat la moció de CiU per a garantir la reciprocitat, el congrés espanyol va aprovar-ne una altra de semblant, presentada per Esquerra.

Però aquesta reciprocitat no pot fer-se efectiva si el Ministeri d’Indústria no permet la instal·lació d’un tercer múltiplex al País Valencià. Mentrestant, la Generalitat valenciana mira de fer tancar els repetidors d’Acció Cultural.

És justament aquesta actitud que va denunciar la manifestació del 9 de maig a València, en què uns trenta mil participants van protestar contra el tancament de repetidors de TVC sota el lema ‘Junts podem! Televisió sense fronteres’.

Enllaços
Arxiu: Milers de manifestants reclamen a València una ‘televisió sense fronteres’ (10-5-09).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any