El Suprem rebaixa les condemnes dels processats en el sumari 18/98

VilaWeb
Redacció
26.05.2009 - 20:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol ha fet pública avui la sentència (pdf) en què rebaixa les penes imposades per l’Audiència espanyola a alguns dels condemnats en el marc del sumari 18/98, acusats de formar part de l’entorn d’ETA. El tribunal també ha ratificat l’absolució de nou dels processats en el sumari i ha deixat sense efecte la declaració d’il·licitud i la dissolució d’Orain, l’empresa editora del diari Egin, tancat el juliol del 1998 per ordre de Garzón.Així, el Suprem ha ratificat l’absolució de nou dels quaranta-set processats: Mikel Aznar, Sabino Ormazabal, Olatz Altuna, Iñaki O’Shea, Natale Landa, Mario Zubiaga, Alberto Frías, Mikel Zuluaga i Fernando Olalde. Pel que fa a les trenta-set condemnes rebaixades, les màximes són per a Xabier Alegria (12 anys i 9 mesos) i per a Joxean Etxebarria (12 anys). Les penes de José Luis Elkoro, Jexux Mari Zalakain, Isidro Murga i Patxo Murga han estat rebaixades fins als vuit anys. Les penes més baixes són per a Joxerra Antxia (dos anys) i per a Iñaki Zapiain i Xabi Otero (un any i deu mesos).

Finalment, el Suprem deixa sense efecte la declaració d’il·licitud de les activitats de l’empresa Orain i la seva dissolució.

Enllaços
Gara: El Tribunal Supremo deja sin efecto la ilicitud de Orain y rebaja las condenas de los procesados en el sumario 18/98.
Deia: El Tribunal Supremo absuelve a 9 procesados en el sumario 18/98.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any