Tremosa: ‘M’agradaria veure que el poble dóna suport a CiU amb un candidat sobiranista’

  • El candidat de CiU a les europees ha conversat aquest migdia amb els lectors de VilaWeb

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2009 - 13:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha participat avui en un xat (llegiu-lo sencer) amb els lectors de VilaWeb. ‘Europa es construeix a partir de la defensa dels interessos locals’, ha dit Tremosa, per qui la recepta per a superar la crisi és més unitat econòmica. I ha afegit (entrevista en vídeo) que confia que l’aposta de CiU per un candidat ‘més explícitament sobiranista’ es tradueixi en més suport electoral.Ramon Tremosa ha afegit: ‘La cançó de l’estiu és el gran fracàs de participació. Qui té interès a frenar la construcció europea són els estats més centralistes’, i ha afegit que ha fet més l’euro per Europa que molts discursos polítics junts. El candidat de Convergència i Unió ha dit: ‘Espero poder defensar conjuntament amb tots els eurodiputats catalans que el traçat del primer tren europeu de mercaderies que vol impulsar Europa, d’Hamburg a Algesires, passi per Catalunya i el País Valencià’.

Tremosa també ha explicat quina és la seva recepta per sortir de la crisi: ‘Proposem més mercats únics europeus, en trens, en serveis postals i també en energia, aigua i universitats’. Per últim, ha dit que Zapatero va molt despitat en matèria internacional i sembla que el seu model de referència sigui el populisme sud-americà, que no pas la socialdemocràcia europea.

Xats a VilaWeb amb la resta de candidats

Recordem que Tremosa és el número u de la Coalició per Europa, integrada per CiU, BNV, UM, PNB, CA i PA. La conversa, moderada des de la redacció de VilaWeb, serà la segona de tota una sèrie dels candidats a les eleccions europees amb els lectors del diari.

Josep Garganté, d’Iniciativa Internacionalista, parlarà amb els lectors de VilaWeb dijous, de les vuit del vespre a les nou. Pocs dies més tard hi parlarà Raimon Obiols, candidat del PSC; serà el 2 de juny, de la una a les dues del migdia. I aquest mateix dia, de dos quarts de sis del vespre a dos quarts de set, serà el torn d’Oriol Junqueras, candidat d’Esquerra Republicana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any