La fiscalia anti-corrupció demana dos anys de presó per a Carlos Fabra

  • Acusa el president de la Diptuació de Castelló de manipular documents públics per vendre fitosanitaris

VilaWeb
Redacció
23.05.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia anti-corrupció sol·licità ahir una pena de dos anys de presó per al president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, a qui acusa d’haver manipulat documents per tal que dues de les seves empreses tinguessin el màxim d’autoritzacions per part del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació espanyol per a la producció de productes fitosanitaris. El cas és ara al jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Nules.La fiscalia considera que Fabra, l’empresa Vicent Vilar i l’ex-muller d’aquest, Montserrat Vives, són autors d’un delicte continuat de falsedat en document oficial. És per això que demana dos anys de presó per a cada un d’ells i que paguin una multa de deu mesos amb una quota diària de 20 euros.

També demana un any de presó per a l’impressor Manuel Martínez, a qui acusa de proporcionar segells i encunys per fer els documents, i que el jutge sobresegui les actuacions relacionades amb María de los Desamparados Fernández, ex-muller de Fabra; Domingo Cadahía, ex-director general del Ministeri d’Agricultura espanyol; i Mohamed Chakir, ex-treballador de l’empresa Naranjaz.

Aquesta no és l’única causa judicial oberta contra el president de la Diputació de Castelló i del PP provincial, ja que el jutjat número 1 de Nules instrueix un altre procediment en què es troba imputat per un o diversos presumptes delictes contra l’administració pública i un suposat delicte fiscal. En aquest cas, s’investiga si Fabra va fer de mitjancer amb l’administració pública per tal d’accelerar les autoritzacions per a fabricar plaguicides i si va cobrar per fer-ho, i també si va cometre n presumpte frau fiscal, arran d’una denúncia de l’Agència Tributària.

Enllaços
Notícies relacionades a VilaWeb: L’oposició demana la dimissió immediata de Carlos Fabra (12-5-2009) l La jutgessa troba indicis de delicte de falsedat documental en el cas Fabra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any