Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  22.05.2009  13:01

Admesa a tràmit la denúncia contra Alfonso Rus per insultar i amenaçar el professorat valencià

Va qualificar de 'gilipolles' aquells que usen les expressions 'aleshores' i 'gairebé'

Men?ame
 

El jutjat de primera instància número 2 de Xàtiva ha admès a tràmit la denúncia presentada per Escola Valenciana contra el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, arran de les declaracions que va fer aquest en un acte del PP; va qualificar de 'gilipolles' aquells que usen les expressions 'aleshores' i 'gairebé' i va dir, a més a més, que 'rematarien' tots aquells qui posen i volen posar la foto del conseller Font de Mora cap per avall.

Segons ha explicat Àngel Martí, gerent d’Escola Valenciana, 'aquest és un pas més, però en aquest i en altres fronts anem a continuar defensant els valors de la radicalitat democràtica contra l’actitud de baixesa moral i autoritarisme dels nostres governants'. Martí ha afegit: 'les paraules del president de la Diputació representen tots els dirigents del govern valencià i tots els membres del Partit Popular, perquè ningú no l'ha desautoritzat i, per tant, el cas és encara més greu'.

El juliol el jutges es reuniran per deliberar la sentència.

Aquesta no és la primera vegada que l'alcalde de Xàtiva empra l'insult com a argument. L'any 2005, per exemple, després que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va aprovar el dictamen que ratificava la unitat lingüística del català, va acusar-ne els membres de 'prostituir-se' i els va convidar a marxar al Principat.