Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  21.05.2009  16:00

Convergència vota amb el PSOE contra la reciprocitat d'emissions de televisions

Tomba una esmena d'ERC a la llei de telecomunicacions · Afirma que té un pacte amb els socialistes per a incloure aquest tema en la llei de l'audiovisual

Men?ame
 

CiU i PSOE han votat avui contra l'esmena d'ERC (pdf) a la llei de Telecomunicacions per assegurar la reciprocitat d'emissions de televisió. Tant CiU com el PSOE ho han justificat dient que ja han pactat discutir aquesta qüestió en el debat de la futura llei de l'audiovisual. El compromís, que és verbal, només es refereix a debatre la reciprocitat en la tramitació de la llei. ERC s'ha mostrat sorpresa pel rebuig a l'esmena.

La diputada del PSC Lourdes Muñoz s'ha felicitat per l'aprovació avui de la llei de mesures urgents en matèria de Telecomunicacions. Muñoz està satisfeta perquè, tal com ha quedat el text finalment aprovat, 'es recullen les demandes de la Generalitat en aquesta matèria' i es respecten les seves competències. El text aprovat no limita al 50% les freqüències que poden assignar les comunitats autònomes a les emissores públiques.

D'aquesta manera, ha recalcat la diputada del PSC, en l'espectre de televisió de Catalunya hi cabran els canals que té previstos la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i també les freqüències de Canal 9. Ara, el vist-i-plau a la reciprocitat entre comunitats autònomes no s'inclou en aquest text, perquè s'haurà de discutir en la tramitació de la llei de l'audiovisual, tal com van pactar CiU i PSOE. La llei de l'audiovisual, però, és tan sols un avantprojecte que encara és a la Moncloa i que encara no ha arribat al Congrés, on haurà de començar a debtare's en comissió.

ERC, sorpresa

El diputat d'ERC, Francesc Canet, ha explicat que 'el fet de tirar endarrere aquesta esmena, és una manera d'evitar la reciprocitat de TV3-Canal 9 i de TV3-IB3'. Un posicionament 'sorprenent' 'per qui sempre s'ha atribuït la defensa de la reciprocitat, però que a l'hora de la veritat no té cap tipus de problema per impedir una esmena que hagués suposat assegurar poder veure totes les televisions dels Països Catalans que formen part de l'estat espanyol’, ha afirmat Canet.

Fonts d'ERC asseguren que 'no només han votat en contra d'una solució per permetre veure TV3 al País Valencià i les Illes i permetre la reciprocitat de les seves televisions, també s'han oposat a una altra esmena que hagués facilitat la lluita contra les ràdios il·legals' i encara una tercera esmena d'Esquerra per tal d’afavorir les 'televisions de proximitat'.